Újabb fejlesztésre készül a debreceni strand: mutatjuk, mire számíthatunk ebben az évben

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fejlesztésre készül a debreceni strand: mutatjuk, mire számíthatunk ebben az évben

Csaknem 4,1 millió azoknak a száma, akik idehaza már megkapták a koronavírus elleni oltásnak legalább az első adagját a legfrissebb adatok szerint. Napok óta javulnak a járványügyi adatok, de a pandémia áldozatainak száma még mindig magas. Ahogy arról a dehir.hu beszámolt, a kormány az óvatos és fokozatos nyitás jegyében döntött az enyhítésekről, ami Debrecenben is zsinórmértéknek számít. Az intézkedések a helyi intézményeket is érintik. A részletekről Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszélt a Debrecen Televízió műsorában.

Ahogy a portál írja, Kocsik-Marossy Virág elmondta, az intézkedések és a beruházásleállítások, a kormány támogatásának igénybe vétele és a pénzügyi tranzakcióik lehetővé tették azt, hogy ne olyan mínuszban zárják az évet, mint amennyire a pandémia hatással volt a holdingra.

Nagyon készülünk a nyitásra, ösztönözzük arra munkavállalóinkat, hogy vegyél fel az oltást, hogy ők és a hozzánk látogatók is biztonságban legyenek

- hangsúlyozta a vezérigazgató, de kiemelte azt is, hogy az Aquaticum Thermal Hotel eddig is üzemelt, az üzleti és oktatási céllal ide látogató vendégeket fogadták, napi szinten harminc szobafoglalásuk volt.

Május elsejétől megnyithattuk szállodáinkat a turisták előtt is: a Lycium május harmadikán nyitott. Mivel a turisták csak védettségi igazolvánnyal érkezhetnek, az üzleti, oktatási céllal érkezők viszont továbbra is látogathatják a szállodákat ezen dokumentum nélkül, mindent megteszünk azért, hogy a vendégeink és a dolgozóink is védettek legyenek

- tett hozzá Kocsik-Marossy Virág.

A hosszú szünet után nehezen indulnak be a szolgáltatások, az emberek nem annyira bátrak még. Körülbelül 200 vendég fordult meg a termálfürdőben a hétvégén, a szaunacentrumot látogatták többen, az élményfürdőbe pedig hetvenen látogattak el. Viszont a fellendülést mutatja az, hogy az Aquaticum Thermal Hotelbe a következő időszakra 320 szobafoglalás érkezett. Úgy látom, a lakosság készül a nyaralásra, a pünkösdi szezonra, épp ezért tartjuk azt fontosnak, hogy ezt lehetővé tegyük számukra

- emelte ki a vezérigazgató.

Ahogy a lap írta, május második felében tervezik megnyitni az Aquaticum Debrecen Strandot is: idén új szolgáltatásokkal bővül majd a kínálat, s a beléptetési rendszeren is gyorsítanak. Bővítették a cuccmegőrzőket, a játszóteret és a kondiparkot napvitorlákkal fedik le, több szemetest helyeznek ki. A strand területére csak védettségi igazolvánnyal lehet majd belépni, ott pedig maszkot nem kell majd viselni.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

debreceni strand

strand

fejlesztés

beruházás

koronavírus

járványhelyzet

oltási igazolvány