21,3 milliárdos kényeztetés: nem semmi élményfürdőt kap ez a vidéki nagyváros

HelloVidék   
  Megosztom
21,3 milliárdos kényeztetés: nem semmi élményfürdőt kap ez a vidéki nagyváros

Több mint 21 milliárd forint kormányzati támogatásból új vízi élményparkot építenek Győrben. Lesz itt óriásszifont formázó liftes csúszdatorony, panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar és még sok más is.

A korábbi győri strandfürdőt még 1931 nyarán nyitották meg, mára a felújítása elkerülhetetlenné vált. Legutóbb 2003-ban volt nagyobb léptékű fejlesztés itt, akkor a fogadóépületet alakították át. A győri strandfürdőben most 21 milliárd forint kormányzati támogatásból vízi élményparkot építenek. Már gőzerővel dolgoznak a munkagépek, csütörtökön pedig az ünnepélyes alapkő-letételt is megtartották, írja a Kisalföld.

A fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be

A győri strand felújítása és vízi élményparkká fejlesztése még 2017-ben került a Modern Városok Programba. Akkor volt remény arra, hogy 2020-ra elkészül, mostanra 2022 végére, 2023 elejére ígérik. Az események lelassultak, tavaly év elején még csak a tervek álltak rendelkezésre, pedig közben a beruházást kiemelt jelentőségűvé is nyilvánította a kormány. A projekt támogatásáról novemberben született döntés, a keret 21,3 milliárd forint. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a soproni székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a győri Euro Geneál Zrt. alkotta F-E Győri Vízi Élménypark Konzorcium nyerte meg.

Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvarral

Egy óriásszifont formázó csúszdatorony is épül lifttel és egy panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar, külön pihenőtér, fedett úszómedence és tanmedence. A négy évszakos gyerekrészleg tervei igazi élményparadicsomot ígérnek. A vendégekről a Jedlik fröccsbár, a Szent-Györgyi C-vitamin bár, egy melegkonyhás önkiszolgáló étterem és strandbüfé gondoskodik.

A Hajós Alfréd által tervezett, műemléki védelem alatt álló főépület öltöző helyett vendéglátó és kiszolgáló feladatokat kap. Épül egy több mint száz négyzetméteres színpad is. A parkoló bővül, keleti oldalán a jelenlegi töltés mentén és annak magasságában új parkolólemez épül 300 autónak elegendő hellyel. A felszínen további, több mint 200 parkolót alakítanak ki. A Fürdő tér teraszokkal tagolt, városias térré alakul.

- számol be róla korábban a HelloVidék is.

A vízi élménypark kialakítása mellett a jelenlegi 230-ról 530-ra bővítik a parkolók számát, és a fogadóépület is megújul.

A tegnapi győri sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy nem csupán fürdő épül, hanem a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál egy olyan árvízvédelmi gátrendszert is kiépítenek, amely megakadályozza azt, hogy árvíz idején víz alá kerüljön a komplexum.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

strand fejlesztés

modern városok program