21,3 milliárdos kényeztetés: nem semmi élményfürdőt kap ez a vidéki nagyváros

HelloVidék   
  Megosztom
21,3 milliárdos kényeztetés: nem semmi élményfürdőt kap ez a vidéki nagyváros

Több mint 21 milliárd forint kormányzati támogatásból új vízi élményparkot építenek Győrben. Lesz itt óriásszifont formázó liftes csúszdatorony, panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar és még sok más is.

A korábbi győri strandfürdőt még 1931 nyarán nyitották meg, mára a felújítása elkerülhetetlenné vált. Legutóbb 2003-ban volt nagyobb léptékű fejlesztés itt, akkor a fogadóépületet alakították át. A győri strandfürdőben most 21 milliárd forint kormányzati támogatásból vízi élményparkot építenek. Már gőzerővel dolgoznak a munkagépek, csütörtökön pedig az ünnepélyes alapkő-letételt is megtartották, írja a Kisalföld.

A fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be

A győri strand felújítása és vízi élményparkká fejlesztése még 2017-ben került a Modern Városok Programba. Akkor volt remény arra, hogy 2020-ra elkészül, mostanra 2022 végére, 2023 elejére ígérik. Az események lelassultak, tavaly év elején még csak a tervek álltak rendelkezésre, pedig közben a beruházást kiemelt jelentőségűvé is nyilvánította a kormány. A projekt támogatásáról novemberben született döntés, a keret 21,3 milliárd forint. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárást a soproni székhelyű Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. és a győri Euro Geneál Zrt. alkotta F-E Győri Vízi Élménypark Konzorcium nyerte meg.

Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvarral

Egy óriásszifont formázó csúszdatorony is épül lifttel és egy panorámamedence pazar kilátással. Lagúnamedence pezsgőágyakkal, szaunaudvar, külön pihenőtér, fedett úszómedence és tanmedence. A négy évszakos gyerekrészleg tervei igazi élményparadicsomot ígérnek. A vendégekről a Jedlik fröccsbár, a Szent-Györgyi C-vitamin bár, egy melegkonyhás önkiszolgáló étterem és strandbüfé gondoskodik.

A Hajós Alfréd által tervezett, műemléki védelem alatt álló főépület öltöző helyett vendéglátó és kiszolgáló feladatokat kap. Épül egy több mint száz négyzetméteres színpad is. A parkoló bővül, keleti oldalán a jelenlegi töltés mentén és annak magasságában új parkolólemez épül 300 autónak elegendő hellyel. A felszínen további, több mint 200 parkolót alakítanak ki. A Fürdő tér teraszokkal tagolt, városias térré alakul.

- számol be róla korábban a HelloVidék is.

A vízi élménypark kialakítása mellett a jelenlegi 230-ról 530-ra bővítik a parkolók számát, és a fogadóépület is megújul.

A tegnapi győri sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy nem csupán fürdő épül, hanem a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál egy olyan árvízvédelmi gátrendszert is kiépítenek, amely megakadályozza azt, hogy árvíz idején víz alá kerüljön a komplexum.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

győr

strand fejlesztés

modern városok program