Stop a felelőtlen beruházásoknak: ez a város nem kér egyes építkezésekből

HelloVidék   
  Megosztom
Stop a felelőtlen beruházásoknak: ez a város nem kér egyes építkezésekből

Változtatási tilalmat rendelt el Győr polgármestere a felelőtlen beruházások megfékezésére. A kiemelt jelentőségű építkezésekre, valamint a családi házas övezetekre nem vonatkozik a rendelet.

A felelőtlen beruházások megakadályozásáért május 7-től változtatási tilalmat rendelt el a győri polgármester a megyeszékhely egész területére, tudósít az MTI.

Dézsi Csaba András polgármester pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a tilalmat a lakók életkörülményeinek javításáért és a város klimatikus helyzetének javításáért rendelte el.

A tilalom a helyi építési szabályzat módosításának hatálybalépéséig, de legfeljebb a változtatási tilalomról szóló rendelet hatálybalépésétől számított három évig érvényes

- fűzte hozzá a polgármester.

A rendelet nem terjed ki a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokra, az állami, önkormányzati beruházásokra, az egészségügyi, nevelési, oktatási és szociális rendeltetésű beruházásokra, a nyomvonal jellegű építményeket érintő beruházások területére, az új lakóegységeket tartalmazó, önálló épület megvalósítására irányuló beruházásokra, valamint a családi házas övezetkre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

építkezés

tilalom

építési tilalom

győr

győr-moson-sopron megye

megyeszékhely

építkezők

építési engedély