Fiatal agrárosok figyelem: milliókat nyerhettek ezen az ösztöndíjpályázaton

MTI   
  Megosztom
Fiatal agrárosok figyelem: milliókat nyerhettek ezen az ösztöndíjpályázaton

Az idén is meghirdette "A fenntartható agráriumért ösztöndíjpályázatot" a K&H Bank Zrt. - közölte a pénzintézet kedden. Mutatjuk, ki milyen feltételekkel pályázhat!

A támogatás a fiatal szakemberek tanulmányát, kutatását segíti, hogy hozzájárulhassanak a mezőgazdaság fenntartható fejlődéséhez. Az ösztöndíjra PhD, mester-, valamint alapképzésen tanuló hallgatók jelentkezhetnek szeptember 30-ig - írták.

A közlemény a mezőgazdaság szempontjából meghatározónak nevezte a legújabb technológiák alkalmazását, hiszen azok rugalmas és környezetkímélő termelést tesznek lehetővé. Becslések szerint a digitális megoldások már a közeli jövőben legalább 60 százalékkal javíthatják a termelés hatékonyságát - indokolták a korszerűsítést.

A K&H 2015 óta hirdeti meg a támogatást, és eddig összesen 6,8 millió forinttal segítette az agrár-felsőoktatásban tanuló nyertesek kutatómunkáját - olvasható a kiírást tartalmazó honlapon. Jelezték, hogy az idei pályázat a körforgásos gazdaságra összpontosít, tehát egyebek között a természeti erőforrások felelős felhasználásához, a pazarlás csökkentéséhez, hulladékok újrahasznosításához várnak újító ötleteket.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kertészet

agrár-vállalkozás

pályázat

kutatás