Milliárdos fejlesztés: legfőbb ideje végre megépíteni ezt az útszakaszt

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: legfőbb ideje végre megépíteni ezt az útszakaszt

Az M3-as által léphet előre a Debrecen és Nyíregyháza közötti közlekedés, mivel jelenleg az M35-ösön Debrecen felől érkezők Görbeházánál nem tudnak Nyíregyháza felé lehajtani, és a probléma fordítva is fennáll az M3-asról érkezők számára. Ezért a nagyszabású útépítési fejlesztés keretében ezt a görbeházi csomópontot, valamint egy 101,5 méteres vasbeton hidat építenek meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette az M3-as és az M35-ös autópálya görbeházi csomópontjára vonatkozó kivitelezői közbeszerzést. A fejlesztés keretében a két sztráda görbeházi csomópontját bővítik, emellett egy üzemi forduló tervezési és kivitelezési feladatait is el kell majd végeznie a nyertesnek, írja a magyarepitok.hu.

Emellett a C és a D ág megépítése 1060 méternyi új nyomvonalú utat jelent .A kiírás a Nyíregyháza-Debrecen irányú átkötő utat „C” ágként jelöli, míg a Debrecen-Nyíregyháza irányú forgalom a "D" ág.

Átvezetést kap az M35-öst keresztező földút

Az üzemi fordulót az M35-ös autópálya 3+070 km szelvényénél lévő földút átvezetéséhez építik majd meg. A projektben 96 000 köbméternyi földmű épül, hidraulikus kötőanyagú pályaszerkezetből 1400 köbméternyit, míg bitumenes kötőanyagú pályaszerkezetből 2900 köbmétert építenek meg.

Az M35-ösön jelenleg a Debrecen felől érkezők Görbeházánál nem tudnak Nyíregyháza felé menni sajnálatos módon, és ez fordítva is így van. Az erre szolgáló leágazásokat annak idején betervezték az autópálya építésébe, de állítólag az erre tervezett 1,5 milliárd forintból a polgári pihenőparkot építették meg.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

fejlesztés

beruházás

m3-as autópálya

m35-ös autópálya

csomópont

görbeháza

nyíregyháza

debrecen

közbeszerzés