Milliárdos fejlesztés: legfőbb ideje végre megépíteni ezt az útszakaszt

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés: legfőbb ideje végre megépíteni ezt az útszakaszt

Az M3-as által léphet előre a Debrecen és Nyíregyháza közötti közlekedés, mivel jelenleg az M35-ösön Debrecen felől érkezők Görbeházánál nem tudnak Nyíregyháza felé lehajtani, és a probléma fordítva is fennáll az M3-asról érkezők számára. Ezért a nagyszabású útépítési fejlesztés keretében ezt a görbeházi csomópontot, valamint egy 101,5 méteres vasbeton hidat építenek meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette az M3-as és az M35-ös autópálya görbeházi csomópontjára vonatkozó kivitelezői közbeszerzést. A fejlesztés keretében a két sztráda görbeházi csomópontját bővítik, emellett egy üzemi forduló tervezési és kivitelezési feladatait is el kell majd végeznie a nyertesnek, írja a magyarepitok.hu.

Emellett a C és a D ág megépítése 1060 méternyi új nyomvonalú utat jelent .A kiírás a Nyíregyháza-Debrecen irányú átkötő utat „C” ágként jelöli, míg a Debrecen-Nyíregyháza irányú forgalom a "D" ág.

Átvezetést kap az M35-öst keresztező földút

Az üzemi fordulót az M35-ös autópálya 3+070 km szelvényénél lévő földút átvezetéséhez építik majd meg. A projektben 96 000 köbméternyi földmű épül, hidraulikus kötőanyagú pályaszerkezetből 1400 köbméternyit, míg bitumenes kötőanyagú pályaszerkezetből 2900 köbmétert építenek meg.

Az M35-ösön jelenleg a Debrecen felől érkezők Görbeházánál nem tudnak Nyíregyháza felé menni sajnálatos módon, és ez fordítva is így van. Az erre szolgáló leágazásokat annak idején betervezték az autópálya építésébe, de állítólag az erre tervezett 1,5 milliárd forintból a polgári pihenőparkot építették meg.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

fejlesztés

beruházás

m3-as autópálya

m35-ös autópálya

csomópont

görbeháza

nyíregyháza

debrecen

közbeszerzés