Végtelenül szomorú: az enyészeté lesz ez a 11 éve épült vidéki akvapark?

HelloVidék   
  Megosztom
Végtelenül szomorú: az enyészeté lesz ez a 11 éve épült vidéki akvapark?

A legrosszabb forgatókönyv valósulhat meg a sokak által kedvelt orfűi akvaparkban: nagyon úgy tűnik, hogy 2020 után idén sem nyit ki, a wellnessfürdő állapota pedig folyamatosan romlik. 2010-ben készült el, két éve pedig lakat került rá.

A napon sütkérező strandolók helyett gaz, potyogó csempe és lezárt medence látványa fogadja az Orfűi Aquaparkhoz érkezőket. A turistaparadicsomban két éve zárva az élményfürdő, ami egykoron Európa legnagyobb víztükrével rendelkező medencéjével is büszkélkedhetett. Egykor százezer fürdővendég fordult meg egy szezon alatt - írja a Pecsaktual.

Sokan bíztak benne, hogy a tavalyi helyzet csak egy évre szólt, s 2021-ben már lesz újra akvapark, akár új tulajdonossal. De nagyon úgy tűnik, hogy ebből nem lesz semmi. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. ugyan eladásra kínálta a létesítményt, a kikiáltási ár valamivel több, mint 1 milliárd forint volt. Jelentkező nem akadt, így lejjebb mentek az árral, de így sem kellett senkinek. Úgyhogy továbbra is ott áll lakat alatt.

2020 nyarán a pécsi és az orfűi önkormányzat is beszállt volna az üzemeltetésbe. Péterffy Attila és Füziné Kajdy Zita polgármesterek közös levélben jelezték, hogy együttes erővel szívesen működtetnék az akvaparkot, de nem jártak sikerrel. Az orfűiek idén is kérték a vagyonkezelőt, legyen partner abban, hogy egy üzemeltető bevonásával meg lehessen nyitni a strandot, de elutasító választ kaptak.

- jegyzi meg a lap.

A cikk folytatása itt olvasható...

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

akvakultúra

orfű

orfűi strand