Súlyos milliókat költenek rá: így újul meg a vidéki szellemkastély

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Súlyos milliókat költenek rá: így újul meg a vidéki szellemkastély

Még az idén megkezdődik Abaújszántó cekeházi városrészében a Patay kastély felújításának első szakasza, erre magyar-szlovák együttműködésben 140 millió forintot fordítanak. A "szellemkastély" megújítása a 24. órában történik, hiszen az épület állaga nagyon leromlott. A rekonstrukció több ütemben történik majd, mindehhez Abaújszántó szlovák testvérvárosa Kassa is hozzájárul.

Még az idén megkezdődik Abaújszántó cekeházi városrészében a Patay kastély felújításának első szakasza, erre magyar-szlovák együttműködésben 140 millió forintot fordítanak, közölte az MTI.

Hosszú út, amíg ez a kastély visszanyeri eredeti pompáját, de ez a pillanat eljött, ez a műemlék is megújul, ezzel visszaszerzi az állam és az abaúji város a múlt egyik darabját

- mondta el Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a sajtótájékoztatón.

Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Kft. ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy a Patay kastély megújítása a 24. órában történik, hiszen az épület állaga nagyon leromlott. A rekonstrukció több ütemben történik majd, mindehhez Abaújszántó szlovák testvérvárosa Kassa is hozzájárul - mondta. Úgy vélte, a felújítás hozzásegít ahhoz, hogy a térség idegenforgalma, turisztikai vonzereje nőjön.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kastély

kastélyfelújítás

magyar kastélyprogram

abaújszántó

patay-kastély

borsod-abaúj-zemplén megye

milliós támogatás