Hatalmas segítség a vállalkozásoknak: ezzel segíti a Magyar Bankholding a kkv-szektort

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas segítség a vállalkozásoknak: ezzel segíti a Magyar Bankholding a kkv-szektort

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank élen járnak a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésében, a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez, ami a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti. Egy éve indította el a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióját, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak.

Több mint egy éve, 2020 áprilisában indult a mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektort támogató NHP Hajrá! program a COVID-19 járvány okozta gazdasági hatások csillapítása érdekében. Az eredetileg 1.500 milliárd forintos keretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 novemberében 2.500 milliárd forintra emelte, majd 2021 áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki. A 3.000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2.220 milliárd forintot helyezett ki 2021 áprilisáig, ennyivel támogatták a kkv-szektor működését ebben a nehéz helyzetben. Ezen belül is kiemelkedő a Magyar Bankholding tagbankjainak szerepvállalása, amelyek több mint 21 000 ügyletet bonyolítottak le, 623 milliárd forint összegben. Mindez a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti.

Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a gazdasági stabilitás megőrzése, illetve megerősítése. A hazai gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében a mikro-, kis- és középvállalatok számára kiemelten fontos a pénzügyi stabilitás biztosítása előnyös kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben.

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! keretében elérhető minden termékkel az ügyfeleik rendelkezésére állnak, legyen szó beruházásról, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről, annak érdekében, hogy minden vállalkozás a számára leginkább megfelelő finanszírozási megoldásban részesülhessen. Ezen munka elismeréseként az MNB 2020. utolsó negyedéve alapján NHP Hajrá! Kiválósági Díjjal jutalmazta a Magyar Bankholdingot.

A világjárvány miatt kialakult helyzetben különösen fontos, hogy a hazai vállalkozások olcsó finanszírozáshoz jussanak. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Bankholding tagbankjai piaci súlyukat meghaladó mértékben vettek részt a kedvező és rugalmasan felhasználható NHP Hajrá! források kihelyezésében, és így a magyar gazdaság vérkeringésének fenntartásában. Készen állunk arra, hogy a következő hónapokban kiszolgáljuk a felpörgő gazdaság pénzügyi igényeit

– mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar bankholding

takarékbank

budapest bank

mkb bank

növekedési hitelprogram hajrám

nhp

nhp hajrá