Hatalmas segítség a vállalkozásoknak: ezzel segíti a Magyar Bankholding a kkv-szektort

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas segítség a vállalkozásoknak: ezzel segíti a Magyar Bankholding a kkv-szektort

A Magyar Bankholding Zrt. tagbankjai, a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank élen járnak a mikro-, kis- és középvállalkozások megsegítésében, a program elindulása óta eltelt egy évben összesen 623 milliárd forinttal járultak hozzá a COVID-19 hatásainak mérsékléséhez, ami a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti. Egy éve indította el a Magyar Nemzeti Bank a Növekedési Hitelprogram Hajrá! (NHP Hajrá!) konstrukcióját, hogy kedvező finanszírozási formát biztosítson a járvány által különösen sújtott kkv-szektornak.

Több mint egy éve, 2020 áprilisában indult a mikro-, kis- és középvállalati (kkv) szektort támogató NHP Hajrá! program a COVID-19 járvány okozta gazdasági hatások csillapítása érdekében. Az eredetileg 1.500 milliárd forintos keretet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020 novemberében 2.500 milliárd forintra emelte, majd 2021 áprilisában további 500 milliárd forinttal egészítette ki. A 3.000 milliárd forintos keretösszegből a teljes bankrendszer 2.220 milliárd forintot helyezett ki 2021 áprilisáig, ennyivel támogatták a kkv-szektor működését ebben a nehéz helyzetben. Ezen belül is kiemelkedő a Magyar Bankholding tagbankjainak szerepvállalása, amelyek több mint 21 000 ügyletet bonyolítottak le, 623 milliárd forint összegben. Mindez a teljes NHP Hajrá! kihelyezések közel 30 százalékát jelenti.

Az NHP Hajrá! legfőbb célja a munkahelyek és a gazdasági stabilitás megőrzése, illetve megerősítése. A hazai gazdaság versenyképességének fenntartása érdekében a mikro-, kis- és középvállalatok számára kiemelten fontos a pénzügyi stabilitás biztosítása előnyös kamatozású és kiszámítható anyagi terhet jelentő eszközökkel a koronavírus-járvány okozta krízishelyzetben.

A Magyar Bankholding tagbankjai az NHP Hajrá! keretében elérhető minden termékkel az ügyfeleik rendelkezésére állnak, legyen szó beruházásról, forgóeszközhitelről, támogatás-előfinanszírozásról, lízingkonstrukciókról vagy akár a Széchenyi Kártya program termékeiről, annak érdekében, hogy minden vállalkozás a számára leginkább megfelelő finanszírozási megoldásban részesülhessen. Ezen munka elismeréseként az MNB 2020. utolsó negyedéve alapján NHP Hajrá! Kiválósági Díjjal jutalmazta a Magyar Bankholdingot.

A világjárvány miatt kialakult helyzetben különösen fontos, hogy a hazai vállalkozások olcsó finanszírozáshoz jussanak. Büszke vagyok arra, hogy a Magyar Bankholding tagbankjai piaci súlyukat meghaladó mértékben vettek részt a kedvező és rugalmasan felhasználható NHP Hajrá! források kihelyezésében, és így a magyar gazdaság vérkeringésének fenntartásában. Készen állunk arra, hogy a következő hónapokban kiszolgáljuk a felpörgő gazdaság pénzügyi igényeit

– mondta dr. Barna Zsolt, a Magyar Bankholding Zrt. Igazgatóságának elnöke.

Az NHP Hajrá! sokoldalú felhasználhatóságának köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a vállalatok részéről a program nyújtotta konstrukcióra. A hitelvolumen túlnyomó részét a kereskedelemben, feldolgozóiparban, ingatlanszektorban, mezőgazdaságban és építőiparban tevékenykedő vállalkozások vették igénybe.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar bankholding

takarékbank

budapest bank

mkb bank

növekedési hitelprogram hajrám

nhp

nhp hajrá