Megtévesztéssel élhetett a bankkártyás terminálokat telepítő cég

HelloVidék   
  Megosztom
Megtévesztéssel élhetett a bankkártyás terminálokat telepítő cég

A nemzeti versenyhatóság eljárást indított a Fizetési Pont Kft.-vel szemben, mivel a cég valószínűsíthetően megtévesztette üzletfeleit bankkártya-elfogadó terminálok telepítésével kapcsolatos szolgáltatásaival kapcsolatban. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul.

A nemzeti versenyhatóság eljárást indított a Fizetési Pont Kft.-vel szemben, mivel a cég valószínűsíthetően megtévesztette üzletfeleit bankkártya-elfogadó terminálok telepítésével kapcsolatos szolgáltatásaival kapcsolatban.

A vállalkozás ugyanis – többek között Facebook és Google hirdetésekben, szórólapokon, valamint lottózóknak és kereskedőknek címzett küldeményeiben – valószínűleg megtévesztően sugallta, hogy a bankkártya-elfogadó terminálok számának növeléséhez nyújtott állami támogatás kizárólag az általa telepített POS-terminálok esetén elérhető. A cég emellett szintén valótlanul titulálhatta kedvezményesnek, akciósnak az ajánlata egyes elemeit – így különösen a terminálok telepítéséhez és üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette. Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés bizonyítására irányul. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bankkártya

bankkártyás fizetés

terminál

csalók

eljárás

nemzeti versenyhatóság

megtévesztés

hamis információ

félrevezetés

vállalkozás