Milliós beruházás: megújul őszig a híres magyar borvidék

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliós beruházás: megújul őszig a híres magyar borvidék

Mintegy 240 millió forintos európai uniós támogatásból megújul Villányban a rendezvénytér, lesz kerékpárkölcsönző szervizponttal és parkerdei tanösvény is. Az őszig megvalósuló beruházások részeként megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is. A rendezvénytér családbarát funkciókkal bővül, a sportpálya melletti területen pedig városi parkerdőt, tanösvényt alakítanak ki.

Mintegy 240 millió forintos európai uniós támogatásból megújul Villányban a rendezvénytér, lesz kerékpárkölcsönző szervizponttal és parkerdei tanösvény is, írja az MTI.

A Baranya Megyei Közgyűlés közleményében azt írták: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával és a megyei önkormányzat konzorciumi együttműködésével őszig megvalósuló beruházások részeként megújul a borvidéki város művelődési háza, illetve könyvtárának épülete is.

Villány turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb város a megyében. 2019-ben csaknem 350 ezer vendégéjszakát töltöttek el a borvidéken. A most záruló uniós ciklusban csaknem 4,5 milliárd forintból 12 helyszínen újulnak meg zöldfelületek, közösségi terek, így Villány mellett Szentlőrincen, Sellyén, Sásdon és Pécsváradon is folyamatban vannak "zöld beruházások", családbarát funkciókat ellátó közösségi terek, parkok megújítását célzó kivitelezések.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

villány

villányi borvidék

baranya megye

rendezvénytér

könyvtár

beruházás

parkerdei tanösvény

tanösvény

parkerdő

kerékpárkölcsönző