Vették a mezőgazdasági gépeket, mint a cukrot: ennyit költöttek rájuk a magyar gazdák

HelloVidék   
  Megosztom
Vették a mezőgazdasági gépeket, mint a cukrot: ennyit költöttek rájuk a magyar gazdák

A modern mezőgazdaság számára a 21. században a megbízható technológia, a jó gépek, az ezekhez kapcsolódó a szaktudás, az információ a legfontosabb alapja az eredményes gazdálkodásnak. Azok a vállalkozások, amelyek beruháznak, fejlesztenek, a piaci pozícióikat erősítik - fogalmazott Feldman Zsolt, a Novara Coop Kft. új tököli telephelyének átadásán.

A tizenöt éve működő, mezőgazdasági gépek forgalmazásával és fejlesztésével foglalkozó cég telephelyátadóján az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára úgy fogalmazott: a magyar mezőgazdaság elmúlt években tapasztalt fejlődéséből a termelők mellett a gépforgalmazók is kivették a részüket.

Feldman Zsolt az elmúlt év nehézségeire utalva azt mondta:

a mezőgazdasági termelés 2020-ban sem állt le, ebben nagyon fontos szerepe volt azoknak a gazdálkodóknak, vállalkozásoknak, amelyek dolgoztak a földeken, és mindazoknak, akik el tudták őket látni munkagépekkel, alkatrészekkel, input anyagokkal. A megbízható gépek, a tanácsadás ma már elengedhetetlen ahhoz, hogy a gazdálkodó költséget takarítson meg, eredményesen gazdálkodjon.

Az, hogy az elmúlt években a magyar mezőgazdaság rendkívül sikeres időszakot tudhat maga mögött, abban ezeknek a vállalkozásoknak kulcsszerepe van. Ha pedig sikeres a mezőgazdasági termelés, akkor sikeres lehet az a hazai gépgyártó és gépforgalmazó közösség is, amely számukra biztosítja a gépeket és alkatrészeket.

Ebből jól látszik, hogy van hajlandóság, van forrás, erő és van jövőkép a magyar gazdálkodókban. Ha rekordév volt 2020, akkor felelősen remélhetjük, hogy 2021 újabb rekordot hozhat a hazai gép-és eszközértékesítésben.

Hiszen annak révén, hogy a magyar kormány háromszorosára növelte az e fejlesztések forrásául szolgáló vidékfejlesztési program finanszírozását, az új, történelmi dimenziókat nyit az agrárium számára

- fogalmazott Feldman Zsolt.

Az Agrárminisztérium fejlesztési, beruházási pályázatokat írt és ír ki ezekben a hetekben, hónapokban. Az új pályázatok olyan új piaci lehetőségeket teremtenek a mezőgazdasági gépforgalmazók számára is, amellyel érdemes élni.

Az állattartó telepeken anyagmozgató gépeket, gyepgazdálkodással összefüggő gépeket,a kertészek traktorokat, munkagépeket, permetezőgépeket, talajművelőket fognak a következő időszakban nagy mennyiségben és jó minőségben keresni a piacon

- sorolta a következő hónapokban megnyíló pályázatok adta lehetőségeket az államtitkár.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mezőgazdaság

mezőgazdasági gépek

vidékfejlesztés

vidékfejlesztési program