Sokmilliós beruházás a magyar tengernél: a készülő körforgalom megkönnyíti a város életét

HelloVidék   
  Megosztom
Sokmilliós beruházás a magyar tengernél: a készülő körforgalom megkönnyíti a város életét

A Balaton egyik legfontosabb városa, Keszthely elkerülő útja kap új körforgalmat a 339 millió forintos beruházás során: a 71-esen 348 méteren, a 73162-es úton 237 méter hosszban dolgoznak: így összesen 585 méter hosszúságú útszakaszt építenek át, illetve 181 méter hosszban épül ki kerékpárút a Rezi bekötő úttal párhuzamosan. A tervek szerint november végére zárul a projekt, mely során több mint ezer cserjét is telepítenek majd.

A Balaton egyik legfontosabb városának, Keszthelynek az elkerülő útja kap új körforgalmat a NIF (Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.) projektjében a Horváth-Ép Közmű-, Út- és Mélyépítő Kft. kivitelezésében. A beruházás 339 millió forintból valósul meg, írja a magyarepitok.hu.

A NIF Zrt. beruházásban 2013-ban adták át 71-es főút Keszthely északi elkerülő szakaszát, amelynek részeként a Rezi úton járműosztályozós csomópontot alakítottak ki – mondta el az eseményen Kiss Boglárka, a NIF szóvivője. Hozzátette: az elmúlt időszakban a balesetek számának emelkedése miatt fontos feladat lett a forgalom biztonságának további növelése. Miután már korábban is végeztek ennek kapcsán munkálatokat a helyszínen, most elkezdődött a 71-es főút és a 73162-es jelzésű út találkozásánal (ami Rezi és Cserszegtomaj irányába vezet) egysávos körforgalmú csomóponttá átépítése.

A NIF Zrt. beruházásban 2013-ban adták át 71-es főút Keszthely északi elkerülő szakaszát, amelynek részeként a Rezi úton járműosztályozós csomópontot alakítottak ki – mondta el az eseményen Kiss Boglárka, a NIF szóvivője. Hozzátette: az elmúlt időszakban a balesetek számának emelkedése miatt fontos feladat lett a forgalom biztonságának további növelése. Miután már korábban is végeztek ennek kapcsán munkálatokat a helyszínen, most elkezdődött a 71-es főút és a 73162-es jelzésű út találkozásánal (mely Rezi és Cserszegtomaj irányába vezet) egysávos körforgalmú csomóponttá átépítése.

A kivitelezés során a 71-esen 348 méteren, a 73162-es úton 237 méter hosszban dolgoznak: így összesen 585 méter hosszúságú útszakaszt építenek át, illetve 181 méter hosszban épül ki kerékpárút (a Rezi bekötő úttal párhuzamosan).
A bontandó aszfalt mennyisége mintegy 924 m3, a beépítendő aszfalt mennyisége 616 m3, ezzel együtt összességében 3.763 m3 föld kerül mozgatásra és 5.245 m2-en kerül sor rézsűfelület kialakítására, valamint füvesítésre. A projekt keretében továbbá 1256 cserjét is telepítenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gazdaság

útépítés

beruházás

körforgalom

keszthely

balaton

nemzeti infrastruktúra fejlesztő zrt.