Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

A település honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal felmondta a velencei önkormányzat a szerződését a strand mentén lévő Korzó üzemeltetőjével. A Telex beszámolója szerint a GOMI Kft.-nek hosszas vitája volt az önkormányzattal, különösen azután, hogy a cég a szabadstrand köré kerítést húzott. Ezt azzal magyarázták, hogy így könnyebb karbantartani a területet és felmerült, hogy a Velencén kívülieknek fizetőssé válna a partszakasz.

Ahogy a portál írja, az önkormányzat úgy véli a cég engedély nélkül húzott fel épületeket, ugyanígy építette meg a kerítést, eközben viszont el is hanyagolta a területet, amelynek karbantartásáért a polgármester, Gerhardt Ákos elmondása szerint közel havi nettó 3 millió forintot kapott az önkormányzat 2014-től, indexálva a KSH adatai szerint inflációs rátával. Hozzátették azt is, hogy ennek fejében a kft. bérbe adhatta a korzón lévő helyiségeket – ezért is lehetett érdekelt abban, hogy ott minél több szolgáltató legyen, akár az engedély nélkül felépített ideiglenes épületekben is.

Felmondták a szerződést

Az azonnali hatályú, rendkívüli felmondást a testület egésze módosítások, megjegyzések nélkül, egyhangúlag támogatta. A felmondást múlt héten már postázta az önkormányzat, ma személyesen is átadásra került. A rendkívüli felmondást az üzemeltetési szerződés súlyos megszegése tette lehetővé

- közölte az önkormányzat, majd hozzátették, már április végén felszólították a céget a hiányosságok pótlására, ez azonban nem történt meg.

A Velencei-tó kapuja projekt keretében megvalósított és a GOMI Kft. üzemeltetésébe adott projekt általános állapota alapján azt kell megállapítani, hogy az gondozatlan, ápolatlan, gazdátlan, a nyugodt és kulturált pihenésre, kikapcsolódásra a projekt által nyújtani hivatott szinten alkalmatlan

- jegyezte meg az önkormányzat.

A felületek ápolatlanok, szemetesek, a fű elgyomosodott, a díszfák ápolása elmaradt, a kandeláberek ferdék, kidőltek, a zöld felületen több engedély nélküli épület áll, a mosdók, zuhanyzók karbantartása elmaradt, a sétány szegélyei több helyen balesetveszélyesek a javítások elmaradása miatt

- sorolták fel a hiányosságokat.

További részletek a kiadott közleményben megtalálhatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velence

strand

szerződés

építkezés

kerítés

botrány