Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

A település honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal felmondta a velencei önkormányzat a szerződését a strand mentén lévő Korzó üzemeltetőjével. A Telex beszámolója szerint a GOMI Kft.-nek hosszas vitája volt az önkormányzattal, különösen azután, hogy a cég a szabadstrand köré kerítést húzott. Ezt azzal magyarázták, hogy így könnyebb karbantartani a területet és felmerült, hogy a Velencén kívülieknek fizetőssé válna a partszakasz.

Ahogy a portál írja, az önkormányzat úgy véli a cég engedély nélkül húzott fel épületeket, ugyanígy építette meg a kerítést, eközben viszont el is hanyagolta a területet, amelynek karbantartásáért a polgármester, Gerhardt Ákos elmondása szerint közel havi nettó 3 millió forintot kapott az önkormányzat 2014-től, indexálva a KSH adatai szerint inflációs rátával. Hozzátették azt is, hogy ennek fejében a kft. bérbe adhatta a korzón lévő helyiségeket – ezért is lehetett érdekelt abban, hogy ott minél több szolgáltató legyen, akár az engedély nélkül felépített ideiglenes épületekben is.

Felmondták a szerződést

Az azonnali hatályú, rendkívüli felmondást a testület egésze módosítások, megjegyzések nélkül, egyhangúlag támogatta. A felmondást múlt héten már postázta az önkormányzat, ma személyesen is átadásra került. A rendkívüli felmondást az üzemeltetési szerződés súlyos megszegése tette lehetővé

- közölte az önkormányzat, majd hozzátették, már április végén felszólították a céget a hiányosságok pótlására, ez azonban nem történt meg.

A Velencei-tó kapuja projekt keretében megvalósított és a GOMI Kft. üzemeltetésébe adott projekt általános állapota alapján azt kell megállapítani, hogy az gondozatlan, ápolatlan, gazdátlan, a nyugodt és kulturált pihenésre, kikapcsolódásra a projekt által nyújtani hivatott szinten alkalmatlan

- jegyezte meg az önkormányzat.

A felületek ápolatlanok, szemetesek, a fű elgyomosodott, a díszfák ápolása elmaradt, a kandeláberek ferdék, kidőltek, a zöld felületen több engedély nélküli épület áll, a mosdók, zuhanyzók karbantartása elmaradt, a sétány szegélyei több helyen balesetveszélyesek a javítások elmaradása miatt

- sorolták fel a hiányosságokat.

További részletek a kiadott közleményben megtalálhatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velence

strand

szerződés

építkezés

kerítés

botrány