Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

HelloVidék   
  Megosztom
Döntött a velencei önkormányzat: szerződést bontottak a strandot elkerítő céggel

A település honlapján számolt be róla, hogy azonnali hatállyal felmondta a velencei önkormányzat a szerződését a strand mentén lévő Korzó üzemeltetőjével. A Telex beszámolója szerint a GOMI Kft.-nek hosszas vitája volt az önkormányzattal, különösen azután, hogy a cég a szabadstrand köré kerítést húzott. Ezt azzal magyarázták, hogy így könnyebb karbantartani a területet és felmerült, hogy a Velencén kívülieknek fizetőssé válna a partszakasz.

Ahogy a portál írja, az önkormányzat úgy véli a cég engedély nélkül húzott fel épületeket, ugyanígy építette meg a kerítést, eközben viszont el is hanyagolta a területet, amelynek karbantartásáért a polgármester, Gerhardt Ákos elmondása szerint közel havi nettó 3 millió forintot kapott az önkormányzat 2014-től, indexálva a KSH adatai szerint inflációs rátával. Hozzátették azt is, hogy ennek fejében a kft. bérbe adhatta a korzón lévő helyiségeket – ezért is lehetett érdekelt abban, hogy ott minél több szolgáltató legyen, akár az engedély nélkül felépített ideiglenes épületekben is.

Felmondták a szerződést

Az azonnali hatályú, rendkívüli felmondást a testület egésze módosítások, megjegyzések nélkül, egyhangúlag támogatta. A felmondást múlt héten már postázta az önkormányzat, ma személyesen is átadásra került. A rendkívüli felmondást az üzemeltetési szerződés súlyos megszegése tette lehetővé

- közölte az önkormányzat, majd hozzátették, már április végén felszólították a céget a hiányosságok pótlására, ez azonban nem történt meg.

A Velencei-tó kapuja projekt keretében megvalósított és a GOMI Kft. üzemeltetésébe adott projekt általános állapota alapján azt kell megállapítani, hogy az gondozatlan, ápolatlan, gazdátlan, a nyugodt és kulturált pihenésre, kikapcsolódásra a projekt által nyújtani hivatott szinten alkalmatlan

- jegyezte meg az önkormányzat.

A felületek ápolatlanok, szemetesek, a fű elgyomosodott, a díszfák ápolása elmaradt, a kandeláberek ferdék, kidőltek, a zöld felületen több engedély nélküli épület áll, a mosdók, zuhanyzók karbantartása elmaradt, a sétány szegélyei több helyen balesetveszélyesek a javítások elmaradása miatt

- sorolták fel a hiányosságokat.

További részletek a kiadott közleményben megtalálhatók, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

velence

strand

szerződés

építkezés

kerítés

botrány