Nagyon nem örülünk: harmadával drágult az eper, a cseresznye ára az egekben lesz

HelloVidék   
  Megosztom
Nagyon nem örülünk: harmadával drágult az eper, a cseresznye ára az egekben lesz

A nagyon hideg, esős április után a május is hasonlóan telt, így a termés kéthetes csúszásban van, ráadásul viszonylag fényszegény időszak áll a gyümölcstermesztők mögött. Így nem csoda, hogy harminc százalékkal drágább a hazai eper, mint az elmúlt években. Ráadásul a cseresznyeültetvényeket is megviselte az időjárás, így a 2500-3000 Ft körüli cseresznyeár tűnik reálisnak a gyümölcs szezonjában.

Harminc százalékkal drágább a hazai eper, mint az elmúlt években – derül ki az RTL Híradó riportjából. A drágulás ráadásul tartós maradhat, így a szállítási költségek ellenére fele annyit kérnek a külföldi eperért, mint a magyarért, szúrta ki a hvg.hu.

A nagyon hideg, esős április után a május is hasonlóan telt, így a termés kéthetes csúszásban van, ráadásul a fényszegény ősz miatt kevesebb virág is volt a bokrokon. De a május sem kényeztette el a gyümölcsöket túl sok napsütéssel, ami miatt a megtermett eper sem olyan édes, mint a korábbi években megszoktuk, és kevesebb is lesz belőle a szezonban.

A csapadékos tavasz a cseresznyeültetvényeket is, megviselte, így akár 2500-3000 forintos kilónkénti árral is számolhatunk, amikor megjelenik a gyümölcs a piacokon majd.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

eper

eperszezon

cseresznye

időjárás

drágulás

árak

termés

szezon

csúszás

gyümölcs

piac

piaci árak