Csúnya árdrágulás jöhet a vendéglátásban: nem így terveztük a nyarat

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnya árdrágulás jöhet a vendéglátásban: nem így terveztük a nyarat

A hazai vendéglátásban erős nyárral számolnak, tavaly is ilyenkor, pünkösd után kezdtek beindulni az éttermek és szálláshelyek. Erős belföldi és mérsékelt külföldi szezont várnak.

Úti cél szempontjából még mindig a Balaton a sláger, de megerősödött a Tisza-tó, a Mátra térsége, Pécs, Villány vagy éppen Hajdúszoboszló. Budapest viszont egy speciális helyzetben van, hiszen itt korábban 90-95 százalékban külföldiek adták a vendégforgalmat: egyelőre úgy tűnik, hogy egyre több a magyar a fővárosban, de messze nem fogják tudni pótolni a kiesést, meg kell várni, míg visszaáll a rend

- nyilatkozta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az ATV-nek.

Flesch Tamás szerint a szállodákba hamarabb visszatér az élet, az is látszik, hogy a Szép-kártyákon rengeteg pénz halmozódott fel, és azt mindenki el akarja költeni.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kifejtette, hogy várható áremelkedés, de nem a Szép-kártya miatt kényszerülnek erre a helyek. Elképesztően megemelkedtek a költségek az elmúlt egy évben, és nem csak a munkaerőről van szó:

Azt mindenki látja a piacon, ha elmegy zöldséget, gyümölcsöt, húst vásárolni, hogy nem ugyanazokat a számokat fizeti, mint egy évvel ezelőtt” – ez a vendéglátó- és szállodaiparban is érvényesül.

Jövőre egy viszonylag magas energia-áremelkedés is jön a nagy felhasználóknál, így a drágulás elengedhetetlen. Flesch azonban hangsúlyozta, hogy a szállodaiparban dinamikus árképzés van, nem mindegy, hogy ki mikor foglal: aki ügyes, az kedvezőbb árhoz juthat hozzá, az utolsó pillanatban viszont magasabb lesz az összeg.

Arról egyelőre nincs adat, hogy hány vendéglátóhely ment tönkre: még tart a hitelmoratórium, azt se lehet tudni, hogy akik bérelnek, azok milyen feltételek mellett teszik, és sokan nem tudtak kinyitni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

nyár

árdrágulás

belföldi turizmus

balaton

tisza tó