Razziát tartott a fogyasztóvédelem: bőven találtak szabálytalanságot a nógrádi üzletekben

HelloVidék   
  Megosztom
Razziát tartott a fogyasztóvédelem: bőven találtak szabálytalanságot a nógrádi üzletekben

Közel két hónapja újra kinyithattak a nem napi fogyasztási cikket árusító boltok. A kapcsolódó veszélyhelyzeti szabályok betartását április közepe óta ellenőrzi a fogyasztóvédelmi hatóság. A Nógrád Megyei Kormányhivatal munkatársai a vizsgált üzletek hatvan százalékában találtak szabálytalanságot.

Ahogy a portál írja, április elején térhettek vissza a vásárlók az élelmiszerboltok, a drogériák és a patikák mellett a más jellegű üzletekbe is a veszélyhelyzeti intézkedések lépcsőzetes feloldása után. A kereskedelmi egységekben a négyzetméter-arányos létszámkorlátozást még mindenütt be kell tartani, de a vásárlótér és a bevásárlókocsik fertőtlenítése, valamint a kézfertőtlenítő biztosítása is kötelező. A boltokban a szájmaszk használata továbbra sem elhagyható.

Április közepe óta 72 alkalommal végeztünk ellenőrzést a fenti szabályok betartását figyelve a Nógrád megyei kereskedelmi egységeknél

- közölte dr. Lászlók Anett, a Nógrád Megyei Kormányhivatal fogyasztóvédelmi osztályvezetője.

A vállalkozások igyekeznek gondoskodni arról, hogy a bejáratnál jelezzék a bent tartózkodók maximális létszámát, de kézfertőtlenítők meglétére is odafigyelnek

- tette hozzá.

Egyes boltokban maszkot is biztosítanak azoknak a vásárlóknak, akiknél az nincs kéznél. A nagyobb üzletekben folyamatosan számolják a vevők létszámát, de több helyen jellemző az is, hogy csak annyi kosarat helyeznek ki, amennyien egyszerre bent tartózkodhatnak. A vizsgált üzletek mintegy 60 százalékában tártunk fel szabálytalanságot. A jellemző szabályszegést a kézfertőtlenítő hiánya jelentette, valamint az is gondot okozott, hogy nem figyelmeztették a boltok bejárata előtt várakozókat a legalább másfél méteres távolság betartására. A vállalkozások azonban együttműködtek a hatósággal és a hiányosságokat minden esetben a helyszínen orvosolták

– fogalmazott dr. Lászlók Anett.

Kiemelte azt is, a tapasztalatok szerint az üzletekben kifejezetten figyelnek az alapos fertőtlenítésre az árusítófelületeken és terminálokon: gyakori a tisztítószeres felmosás, és rendszeres a kosarak fertőtlenítése is.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád megye

ellenőrzés

fogyasztóvédelem