Orbán Viktor megüzente: magasabb lehet még a nyugdíjprémium is

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor megüzente: magasabb lehet még a nyugdíjprémium is

Péntek van, Orbán Viktor a szokásos módon a reggelt a Kossuth Rádióban kezdte. A kormányfő beszél a kormány héten meghozott intézkedéseiről és a legújabb nemzeti konzultációról is.

Minimálbér

"200 000 forintos minimálbér az a határ, a mit mindannyian szeretnénk. Ezt úgy kell megcsinálni, hogy meglegyen a növekmény, de a vállalkozások ne küldjenek el embereket"

– nyilatkozta el Orbán Viktor. A miniszterelnök reggeli interjújában beszélt arról is, hogyha a minimálbér nőni fog, akkor a garantál bérminimum is magasabb lesz.

2021.06.11. 07:51

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai

Az MKIK remek javaslatokat dolgozott ki, különösen most, hogy az infláció az egész világon emelkedett, így a jegybank lehetőségei beszűkültek az olcsó hitelek nyújtására. Most a vállalkozók összeálltak és megoldották a hitelhez jutást, várjuk a kamara további javaslatait, melyek többsége megvalósítható

- mondja Orbán.

2021.06.11. 07:43

Jönnek még járványok

Nagy változások lesznek a járvány után, nem ugyanazt a a képet fogja mutatni az európai gazdaság, mint a járvány előtt. Ráadásul fel kell készülnünk arra, hogy nem ez volt az egyetlen járvány a mi életünkben, lesznek még hasonló vírusok - mondta a miniszterelnök.

2021.06.11. 07:42

A családok adóvisszatérítéséről

A családosok szja-visszatérítésében a különbség (a nyugdíjprémiumhoz képest), hogy ők éppen aktívak, ezt a pénzt ők keresték meg - mondja Orbán Viktor. Szerinte az év végéig tartó időszak lehet sikeres a gazdaságban, arra mindenkinek van ezeregy ötlete, kinek és miként kellene pénzt adni.

A legegyszerűbb, ha visszaadjuk azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen azoknak, akik a válság alatt a legnagyobb terheket vitték

- közölte a kormányfő.

Orbán Viktor üzent a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában elmondta, ha a magyar gazdaság újraindítása sikerült, akkor a nyugdíjprémium is nagyobb lesz.

Címlapkép forrása: MTI/ Fischer Zoltán

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

nyugdíj-kiegészítés

nyugdíj

gazdaság

járvány

család gyermek