Döntött a kormány: decemberig meghosszabbították a a járványügyi készültséget

Index   
  Megosztom
Döntött a kormány: decemberig meghosszabbították a a járványügyi készültséget

Meghosszabbította a járványügyi készültséget és az azzal együtt járó egészségügyi válsághelyzetet a kormány – derül ki a Magyar Közlöny szerdai számából.

Az új rendelet szerint 2021. december 18-ig tolták ki a készültségi időszak határidejét. Minderre azért volt szükség, mert az eddigi érvényben lévő szabályozás szerint 2021. június 18-án véget ért volna az időszak

- számolt be róla az Index.

Mint írják, a közölt rendelkezés szövege alapján a kormány „Magyarország egész területére egészségügyi válsághelyzet elrendelésével járványügyi készültséget vezet be”. Ennek fenntartásának szükségességét háromhavonta vizsgálják majd felül.

Ahogy a portál írja, az egészségügyi válsághelyzet nem tartozik az Alaptörvényben rögzített különleges jogrendek közé, így ez önmagában csak az egészségügyi kérdésekben ad különleges döntési jogköröket a kormánynak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kormány

járványügyi készültség

magyar közlöny