Milliárdos beruházás: a megyeszékhely négycsillagos üzleti hotellel gyarapszik

HelloVidék   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: a megyeszékhely négycsillagos üzleti hotellel gyarapszik

Debrecenben letették csütörtökön a városban az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure Hotel alapkövét. A 8,2 milliárd forint értékű beruházás során 3300 négyzetméter alapterületű, négycsillagos hotel épül fel a megyeszékhely belvárosában. Az üzleti célú szálloda a tervek szerint jövő nyárra készül el.

Ünnepélyes keretek között letették Debrecenben a Mercure Hotel alapkövét csütörtökön. Az újjáéledő debreceni turizmus egyik legmeghatározóbb pontja lehet a Bajcsy–Zsilinszky és Hatvan utca között épülő szálloda. Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök vezérigazgatója kiemelte, hogy a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában az egységek számát tekintve a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít, írja a magyarepitok.hu.

Négycsillagos, 155 szobás üzleti szálloda épül Debrecen belvárosában, a 8,2 milliárd forint értékű beruházás alapkövét csütörtökön tették le a cívisvárosban. Horváth Péter, a Kisfaludy 2030 Turisztikai Nonprofit Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója beszédében elmondta: a beruházó saját tőkéje mellett a szállodafejlesztést több mint 3,4 milliárd forinttal támogatta a magyar kormány a Kisfaludy-programon keresztül.

A szálloda építésével egy nagyon régi ingatlan "foghíj" beépítésére készülünk, így ez a fejlesztés városrehabilitációs szempontból is fontos beruházás

- mondta az alapkőletételen Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője.

A 3300 négyzetméter alapterületű szálloda négy lakószintjén 155 szobát alakítanak ki 310 férőhellyel, emellett a létesítményben helyet kap egy közel 120 férőhelyes étterem, bár és lounge, illetve egy nyitott éttermi terasz. Emellett megépül egy 120 férőhelyes, szekcionálható konferenciaterem és egy mélygarázs is.

Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure, amely Európában az egységek számát tekintve a legnagyobb felső-középkategóriás hotelláncnak számít. A debreceni üzleti célú szálloda a tervek szerint a jövő nyárra készül el.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

beruházás

hotel

építkezés

négycsillagos

szálloda

szállodaépítés

debrecen

hajdú-bihar megye

támogatás

kisfaludy program