Milliókból újult meg a forgalmas balatoni híd: biztonságos lesz a bringásoknak is

HelloVidék   
  Megosztom
Milliókból újult meg a forgalmas balatoni híd: biztonságos lesz a bringásoknak is

A balatoni bringakör fejlesztésének keretében átépülő siófoki Baross hidat ünnepélyes keretek között nyitották meg a forgalom számára hétfőn. Az 1983-ban épült hidat most előszőr újították meg az elmúlt közel 40 év alatt. A projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában és a Swietelsky Magyarország Kft. kivitelezésében valósult meg nettó 233 millió forint értékben.

Az eseményen elhangzott: a jelenlegi és a jövőbeli beruházásoknak köszönhetően az egyik legszebb, legbiztonságosabb és legkorszerűbb kerékpáros útja lesz Magyarországnak a balatoni bringakör. A kerékpárosok eddig az autósokkal egy felületen, közösen haladva tudtak átkelni a hídon, a gyalogosok pedig egy elválasztott 2,7 m széles járdán a Balaton felőli oldalon, amelyre csak lépcsőn lehetett feljutni. A híd szélességének újraosztásával a gépjárművek forgalmi sávja mellett, attól elválasztott, kétoldali és irányhelyes kerékpársávot alakítottak ki, írja a magyarepitok.hu.

A gyalogosok a híd Balaton felőli oldalán egy akadálymentesített, 2,2 m széles járdán közlekedhetnek. A lépcsők kiváltására új vasbeton tartószerkezetek épültek, a híd előtt az északnyugati oldalon közel 80 m hosszban, a híd után az északkeleti oldalon több mint 40 m hosszban.

Ideiglenes forgalomkorlátozások

A 145 m hosszú híd acéltartóinak korrózióvédelme és a híd szigetelése elkészült, kiépült a szalagkorlát és az aszfalt kopóréteg, emellett a forgalomtechnikai munkák, mint például a burkolati jelek felfestése és a közúti jelzőtáblák kihelyezése is részlegesen megtörtént.

Ezt követően ideiglenes forgalomkorlátozás mellett befejeződnek a hídfők és szárnyfalak beavatkozásokat követő javítási munkái, az alépítményi részek védőbevonatának készítése, a tereprendezés és a forgalomtechnikai munkák kiépítése. Várhatóan 2021. július 13-tól a hídon már korlátozások nélkül haladhat a forgalom.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balatoni bringakör

felújítás

híd

biciklis

siófok

balaton

kerékpárosbarát

kerékpáros turizmus

forgalomkorlátozás