Bérzsarolás egy vidéki kórházban? Felmondott hét szakorvos, kiürült az osztály

24.hu   
  Megosztom
Bérzsarolás egy vidéki kórházban? Felmondott hét szakorvos, kiürült az osztály

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hét traumatológus adta be egyszerre a felmondását. A kórház menedzsmentje közölte, hogy az intézmény fenntarthatósága miatt a további bérzsarolásnak nem engednek. A szóban forgó orvosok viszont nem nyilatkozhatnak az ügyről, mert tiltja a szerződésük.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban hét traumatológus adta be a felmondását - tudta meg a 24.hu. Az értesülésüket az intézmény is megerősítette. A kórház azt írta a lapnak, hogy a felmondott orvosok „sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét.” A menedzsment közölte, hogy az intézmény fenntarthatósága miatt a további bérzsarolásnak nem engednek.

Még az átlagnál is több fizetést kaptak, állítólag

Válaszában a zalaegerszegi kórház menedzsmentje kijelentette, hogy a felmondott traumatológus szakorvosok a megemelt béren túl a korábban említett traumatológiai ellátásért járó fixdíjban és az ügyeletek után járó díjban is részesültek.

Kimutatásaink alapján az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvoskollégákhoz képest alacsonyabb

– írta a kórház, hozzátéve, hogy a koronavírusos betegek ellátásában a traumatológia osztály felmondott szakorvosai nem vettek részt, vagyis a pandémia nem okozott számukra többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért, közölték.

Az intézmény állítása szerint a most távozó traumatológus szakorvosoknak,

és a tavalyi évhez hasonlóan kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest.

Arra a kérdésre, hogy a hét orvos távozása hogyan érinti a betegellátást, azt írta a menedzsment, hogy az elkövetkező időszakban is mindent meg fognak tenni azért, hogy a hozzájuk forduló betegeket a lehető legmagasabb szintű gyógyító ellátásban tudják részesíteni, a traumatológiai osztály működésének folytonosságát pedig biztosítják.

A történethez hozzátartozik, hogy a szóban forgó orvosok nem nyilatkozhatnak az ügyről, mert tiltja a szerződésük.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zalaegerszeg

kórház

felmondás

orvos

orvoshiány