Gulyás Gergely: 5,5 millió beoltott elérése esetén megszűnik a kötelező maszkhasználat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Gulyás Gergely: 5,5 millió beoltott elérése esetén megszűnik a kötelező maszkhasználat

A két újraindításért felelős operatív törzs javaslatait tárgyalta tegnap a kormány. Lazításokról döntöttek, mutatjuk a legfontosabb részleteket.

A két újraindításért felelős operatív törzs javaslatait tárgyalta tegnap a kormány - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A kormány úgy döntött, hogy 5,5 millió beoltottnál:

  • megszűnik a kötelező maszkhasználat, kivéve az egészségügyi területeken - ennek részleteit az Emmi ismerteti majd,
  • nem kell védettségi igazolvány szállókba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra,
  • tömegrendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon, szórakozóhelyeken viszont megmarad a védettségi igazolvány kötelező használata, enélkül továbbra sem lehet látogatni őket.

Július elsejétől megérkezik az EU-s zöld útlevél Magyarországra is

- ismertette Gulyás Gergely.

Hétfőtől tájékoztatókampányt indítanak a rendszerről. Papír alapon a kormányablakokban lesz átvehető, elektronikusan pedig az ügyfélkapuból, ki lehet otthon nyomtatni.Az igazolványt azok kaphatják meg, akik átestek a betegségen, negatív PCR-tesztet produkáltak, vagy kaptak oltást.

Kifejtette, szerinte a legnépszerűbb nyári üdülőhelyekre is szabadon lehet utazni, ám azt elismerte, hogy ez nem igaz Olaszország esetében. Ez azért lehetséges, mert az országok többsége már a veszélyzónákat alkalmazza, és Magyarország mindenhol a zöld, biztonságos helynek számít a járványügyi folyamatok tekintetében.

Augusztus 20-ára terveznek tűzijátékot és rendezvényeket, remélik megmarad a kedvező járványügyi helyzet.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gulyás gergely

kormányinfo

szabályok

újraindítás

operatív törzs

lazítások