Gulyás Gergely: 5,5 millió beoltott elérése esetén megszűnik a kötelező maszkhasználat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Gulyás Gergely: 5,5 millió beoltott elérése esetén megszűnik a kötelező maszkhasználat

A két újraindításért felelős operatív törzs javaslatait tárgyalta tegnap a kormány. Lazításokról döntöttek, mutatjuk a legfontosabb részleteket.

A két újraindításért felelős operatív törzs javaslatait tárgyalta tegnap a kormány - mondta Gulyás Gergely a kormányinfón. A kormány úgy döntött, hogy 5,5 millió beoltottnál:

  • megszűnik a kötelező maszkhasználat, kivéve az egészségügyi területeken - ennek részleteit az Emmi ismerteti majd,
  • nem kell védettségi igazolvány szállókba, éttermekbe, fürdőkbe, strandokra,
  • tömegrendezvényeken, koncerteken, fesztiválokon, szórakozóhelyeken viszont megmarad a védettségi igazolvány kötelező használata, enélkül továbbra sem lehet látogatni őket.

Július elsejétől megérkezik az EU-s zöld útlevél Magyarországra is

- ismertette Gulyás Gergely.

Hétfőtől tájékoztatókampányt indítanak a rendszerről. Papír alapon a kormányablakokban lesz átvehető, elektronikusan pedig az ügyfélkapuból, ki lehet otthon nyomtatni.Az igazolványt azok kaphatják meg, akik átestek a betegségen, negatív PCR-tesztet produkáltak, vagy kaptak oltást.

Kifejtette, szerinte a legnépszerűbb nyári üdülőhelyekre is szabadon lehet utazni, ám azt elismerte, hogy ez nem igaz Olaszország esetében. Ez azért lehetséges, mert az országok többsége már a veszélyzónákat alkalmazza, és Magyarország mindenhol a zöld, biztonságos helynek számít a járványügyi folyamatok tekintetében.

Augusztus 20-ára terveznek tűzijátékot és rendezvényeket, remélik megmarad a kedvező járványügyi helyzet.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gulyás gergely

kormányinfo

szabályok

újraindítás

operatív törzs

lazítások