Hihetetlenül keveset ér a pénzünk: 30 millióért ennyi jár a megyei ingatlanpiacon

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlenül keveset ér a pénzünk: 30 millióért ennyi jár a megyei ingatlanpiacon

Debrecen vonzáskörzetében egy felújításra szoruló családi ház vagy egy belvárosi lakás, amibe rögtön beköltözhet a család, a lélektani, 30 millió forintos árhatárt súrolják Hajdú-Bihar megyében. Kiss Sándor ingatlanszakértőt kérdezte a megyei lap, aki szerint Debrecenben 30 millió forintért jelenleg elsősorban használt társasházi lakásokat kaphatunk.

Aránylag nagy kínálat található lakásokból ezért az összegért a megyeszékhelyen. Többségük költözhető állapotban van, többnyire maximum 70 négyzetméter alapterülettel. A hirdetett kertes házak ebben a kategóriában városon belül kisebb-nagyobb meglepetést okozhatnak, de minden bizonnyal jelentős felújításra szorulnak, írja a haon.hu.

Az elhelyezkedés fontos tényező az árkalkulációban, nagy az árkülönbség a városon belüli területek között. A belváros, a Nagyerdő kiemelt terület, de diákvárosként Debrecenben az egyetemek környéke is preferált rész, azok kiváló infrastruktúrája miatt. Új építésű lakásoknál nem ritka az egymillió forintos négyzetméterár sem, mely összegért valóban lehet használt városszéli kertes házat is találni

- mondta el Kiss Sándor ingatlanszakértő a lapnak.

A szakember szerint az ingatlanpiac állandó mozgásban van, a nagy szélsőségek ritkák, stagnálás, átrendeződés tapasztalható volt eddig is, de a várt lényeges árcsökkenés nem igazolódott be, és az építőanyagárak növekedése miatt rövid távon emelkedésre számíthatunk a használt ingatlanok esetében is. A drágulás a belvárosból a kisebb települések felé mozdíthatja a család­alapítás előtt álló vásárlókat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlan

lakás

lakásvásárlás

hajdú-bihar megye

debrecen

belváros

családi ház

árak

társasház

felújítás

építőanyagárak