Itt a vidéki lista: több mint 1400 önkormányzat kap sokmilliós támogatást

MTI   
  Megosztom
Itt a vidéki lista: több mint 1400 önkormányzat kap sokmilliós támogatást

Mintegy 26 milliárd forint értékben nyert el támogatást feladatellátást szolgáló fejlesztésekre 1434 önkormányzat – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Pogácsás Tibor elmondta: az 1498 pályázó 95,73 százaléka, 1434 település kap összesen több mint 25,8 milliárd forintot. A támogatásokat központi költségvetési forrásból folyósítják.

Kiemelte: a legnépszerűbb pályázati elem a belterületi utak felújítása volt, erre 1220 önkormányzat nyert el forrást.

Az intézményfejlesztések területén 10 bölcsőde és 41 óvoda, 32 háziorvosi, 12 házi gyermekorvosi, 31 védőnői és 9 fogorvosi ellátást szolgáló épület vagy helyiség, valamint 42 közös önkormányzati hivatal felújítására pályáztak sikerrel a települések.

Szintén támogatta a Belügyminisztérium 27 új sportlétesítmény – sportpálya, sportpark, sportcsarnok, óvodai vagy iskolai tornaszoba, kültéri fitneszpark – kialakítását, továbbá 56 meglévő intézmény fejlesztését.

A tárca tájékoztatása szerint a nyertes önkormányzatok közül 881 település, illetve városrész kétezer lakos alatti, 432 kétezer és tízezer lakos közötti, 121 pedig tízezer lakosúnál nagyobb.

A legkisebb, 1,2 millió forintos támogatást a Veszprém megyei szentbékkállai önkormányzat nyerte el járdafelújításra. Budapest V., X. és XII. kerülete 60 millió forintot, Szolnok és Kaposvár 50 millió forintot, Kecskemét, Nagykanizsa, Sopron és Szekszárd 40 és 50 millió forint közötti összeget kap.

A támogatott pályázatok listája a kormany.hu weboldalon elérhető – közölték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

videkfejlesztés

támogatás

város

állami

önkormányzatok