Katasztrófa a vegyipari kombinátban: két hatalmas robbanás rázta meg Marosvásárhelyt

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrófa a vegyipari kombinátban: két hatalmas robbanás rázta meg Marosvásárhelyt

Szerda éjszaka robbanás történt Marosvásárhelyen az Azomureș vegyipari kombinátban, amelynek hangját a környező falvakban is lehetett hallani. Később több kilométerről is látható lángok csaptak fel.

Robbanás történt Marosvásárhelyen az Azomureș vegyipari kombinátban. Helybéliek internetes beszámolói alapján két hatalmas robajt lehetett hallani még a távolabbi városrészekben és a környező falvakban is, majd több kilométerről látható lángok csaptak fel. A Maszol.ro beszámolója szerint az eset szerdára virradóra, éjjel egy óra körül történt, a katasztrófavédelem SMS-üzenetben értesítette a környező lakosokat, hogy a helyzetet ellenőrzés alatt tartják.

A vegyipari kombinát később azt is közölte, hogy a robbanás egy ammóniát előállító berendezésben történt, ez okozta a tüzet is. Mint írták, a nagy erejű robbanást egy megrepedt cső okozta, amelyen keresztül szintézisgázt szállítottak rendkívül nagy nyomáson. A berendezés kezelői izolálták az érintett részleget, és biztonságosan leállították a szerkezetet. A közlemény hozzáteszi, a meghibásodott berendezésből nem szivárog ammónia sem az ipari kombinát belső tereiben, sem pedig a szabad ég alatt.

A robbanásban egy ötven év körüli férfi sérült meg, felső végtagtörést szenvedett, a helyszínen ellátták. Az éjszaka a kémiai, biológiai, radiológiai és nukleáris (CBRN) klaszter csapatát is kivezényelték a helyszínre, ám idáig nem észlelték veszélyes anyag jelenlétét a levegőben. A hatóságok azt várják, hogy a gyár vállaljon garanciát arra, hogy nem történik több hasonló eset.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

marosvásárhely

katasztrófa

robbanás

vegyi üzem