Ömlenek a milliók ezekbe a városokba: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Ömlenek a milliók ezekbe a városokba: mutatjuk, mire költik a pénzt

Gyula több mint egymilliárd forintot kap egy belterületi út, Békés városa pedig háromszázmilliót a szakrendelő felújítására hazai fejlesztési forrásból.

Kovács József országgyűlési képviselő a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló kormányhatározatról elmondta:

négy évtizede esedékes Gyulán a Tiborc utca felújítása. Ez gazdaságilag és turisztikailag is jelentős útvonal, hiszen a várost elkerülő nemzetközi főútról ezen keresztül lehet eljutni a turisztikai központba, a szállodákhoz, apartmanokhoz.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere közölte, három éve elkészítették az út felújítási, kiviteli és engedélyes terveit is. Nem egyszerű aszfaltozás lesz, hanem egy közműcserével, a közvilágítás áthelyezésével és a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításával együtt járó komplex felújítás.

A beruházás során a meglévő, ám balesetveszélyes merőleges parkolók helyett párhuzamosakat alakítanak ki, és egy körforgalmat is létesítenek

- sorolta, majd a polgármester hozzátette, a közbeszerzést hamarosan kiírják, reményei szerint még idén elkezdődhet a munka.

A békési önkormányzat közleményében Kálmán Tibor polgármester azt írta, a korábbi években energetikailag korszerűsítették a szakrendelőt, most a 300 millió forintból a belső burkolatokat cserélik ki és korszerű belső szellőztetőrendszert alakítanak ki. A projekt előkészítését megkezdték.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

fejlesztés

beruházás

békés

gyula

szakrendelő

belterületi fejlesztés

útfejlesztés