Ömlenek a milliók ezekbe a városokba: mutatjuk, mire költik a pénzt

MTI   
  Megosztom
Ömlenek a milliók ezekbe a városokba: mutatjuk, mire költik a pénzt

Gyula több mint egymilliárd forintot kap egy belterületi út, Békés városa pedig háromszázmilliót a szakrendelő felújítására hazai fejlesztési forrásból.

Kovács József országgyűlési képviselő a gazdaság újraindítását célzó egyedi fejlesztési támogatásokról szóló kormányhatározatról elmondta:

négy évtizede esedékes Gyulán a Tiborc utca felújítása. Ez gazdaságilag és turisztikailag is jelentős útvonal, hiszen a várost elkerülő nemzetközi főútról ezen keresztül lehet eljutni a turisztikai központba, a szállodákhoz, apartmanokhoz.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere közölte, három éve elkészítették az út felújítási, kiviteli és engedélyes terveit is. Nem egyszerű aszfaltozás lesz, hanem egy közműcserével, a közvilágítás áthelyezésével és a csapadékvíz-elvezető rendszer kialakításával együtt járó komplex felújítás.

A beruházás során a meglévő, ám balesetveszélyes merőleges parkolók helyett párhuzamosakat alakítanak ki, és egy körforgalmat is létesítenek

- sorolta, majd a polgármester hozzátette, a közbeszerzést hamarosan kiírják, reményei szerint még idén elkezdődhet a munka.

A békési önkormányzat közleményében Kálmán Tibor polgármester azt írta, a korábbi években energetikailag korszerűsítették a szakrendelőt, most a 300 millió forintból a belső burkolatokat cserélik ki és korszerű belső szellőztetőrendszert alakítanak ki. A projekt előkészítését megkezdték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

fejlesztés

beruházás

békés

gyula

szakrendelő

belterületi fejlesztés

útfejlesztés