Megnyílt a 150. Aldi áruház Magyarországon: mutatjuk, melyik vidéki városban

MTI   
  Megosztom
Megnyílt a 150. Aldi áruház Magyarországon: mutatjuk, melyik vidéki városban

Megnyílt a 150. Aldi áruház Magyarországon, a Pécsett csütörtökön átadott üzlet a negyedik a baranyai megyeszékhelyen - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.

A beruházással az áruházlánc mintegy 20 új kereskedelmi munkahelyet hozott létre. A cég 15 év alatt 200 milliárd forintot ruházott be Magyarországon. Bernhard Haider, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos ügyvezető igazgatója a közlemény szerint kiemelte, Pécs több okból különleges számukra, 2008 áprilisában ugyanis itt adták át az első négy magyarországi üzletük egyikét, 2018-ban pedig informatikai szolgáltatásokat nyújtó központot nyitottak.

A két pécsi irodaházban mintegy 120 embert foglalkoztatnak, mintegy 4000 európai Aldi-üzlet mellett 55 logisztikai központ és igazgatási irodaház IT-rendszerét teljes körűen gondozzák

- tette hozzá az ügyvezető.

A cég 2008-ban nyitotta meg hálózatának első áruházát Magyarországon, jelenleg országszerte 150 üzlettel van jelen a magyar kiskereskedelemben és mintegy 4400 munkavállalót foglalkoztat. A nyilvánoson hozzáférhető adatok szerint az áruházlánc 2020-ban 292 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el a 2019. évi 246 milliárd forint után. A társaság tavalyi adózás előtti eredménye 11,5 milliárd forintot tett ki a 2019. évi 7,3 milliárd forinttal szemben.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

aldi

áruház

áruházlánc

fejlesztés

boltnyitás

pécs