Elképesztő állapotok Zalaegerszegen: egy órát is utazhatnak mentővel a súlyos állapotú betegek

HelloVidék   
  Megosztom
Elképesztő állapotok Zalaegerszegen: egy órát is utazhatnak mentővel a súlyos állapotú betegek

Hét traumatológus mondott fel június végén a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban. Mióta távoztak az orvosok a kórház csak az egyszerűbb baleseti sérüléseket tud ellátni. A Telex beszámolója szerint a súlyos sérülteket vagy a kritikus állapotban lévő betegeket a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházba, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba és a kaposvári Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházba szállítják. A gond ezzel csak az, hogy Kanizsa és Szombathely 50-60 kilométerre van a megyei kórháztól, Kaposvárig pedig már több mint 130 kilométert kell megtenni a betegekkel, sérültekkel.

A portál persze felkereste az Országos Mentőszolgálatot, kérdésükre elmondták:

Fontos körülmény, hogy a mentők a szállítás megkezdése előtt stabilizálják a beteg állapotát, és a szállítás közben is ellátást biztosítanak. Útvonaltól függően a Zalaegerszeg–Szombathely távolság kb. 30 perc, a Zalaegerszeg–Nagykanizsa távolság kb. 35 perc, valamint a Zalaegerszeg–Kaposvár távolság kb. 60 perc

- írták közleményükben.

A portál azon kérdésére, hogy szükség volt-e a zalaegerszegi traumatológiai ellátás kiesése miatt pluszerőket szolgálatba állítani a mentősöknél, az OMSZ azt válaszolta:

a Zalaegerszeg környéki betegek mentőellátása folyamatos és zavartalan, de ha arra van szükség, szolgálatba tudnak állítani több mentőegységet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kórház

zalaegerszeg

kanizsa

szombathely

kaposvár

traumatológus

beteg

páciens