Milliárdos fejlesztés Szolnokon: mutatjuk, mire költötte a pénzt a gyár

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés Szolnokon: mutatjuk, mire költötte a pénzt a gyár

Több mint 2,3 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházást valósított meg a tápiószőlősi székhelyű Ferzol Lemezmegmunkáló Kft. Szolnokon, európai uniós támogatással - közölte a cég

A beruházáshoz a cég 996 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán

- írták.

A tájékoztatás szerint a projekt elsődleges célja volt a cég beszállítói képességeinek fejlesztése termelőkapacitások bővítésével és új telephely termelésbe állításával. A beruházás során egy több mint 3200 négyzetméter hasznos alapterületű, új lemezmegmunkáló üzemcsarnok épült Szolnokon, továbbá különféle, magasabb automatizáltsági szintet képviselő élhajlító gépeket, illetve lyukasztó-lézervágó gépet szereztek be. Emellett a cég munkatársainak szakmai képzést szerveztek, szervezetfejlesztési tanácsadás igénybevételére is lehetőség nyílt.

A kft. tájékoztatása szerint a fejlesztés a CNC megmunkálás (vágás, hajlítás) területén 10 százalékos kapacitásnövekedést eredményezett. A korszerű gépek használata lehetővé teszi a gyártási folyamatok optimalizálását

- tették hozzá.

A cégnél 538 ember dolgozik - közölték. A beruházásnak köszönhetően a kft. 40 munkahelyet tud megőrizni hosszú távon a szolnoki telephelyein. A cég adózott eredménye tavaly több mint 1,13 milliárd forint, 2019-ben csaknem 829 millió forint volt.

Értékesítésének nettó árbevétele tavaly meghaladta a 13,18 milliárd forintot, egy évvel korábban a 9,78 milliárd forintot. Ezen belül az exportból származó bevétel 2020-ban 6,38 milliárd forint, 2019-ben 3,88 milliárd forint volt. A cég Ausztriába, Brazíliába, Németországba, Indiába és Mexikóba exportál.

A fémlemezek megmunkálásával 1990 óta foglalkozó Ferzol Kft. termékeivel jelen van a hűtés-, fűtéstechnikai gépeket, elektronikai, valamint autóipari és mezőgazdasági berendezéseket gyártó cégek beszállítói listáin. Fő megrendelője a CLAAS Hungária Kft., a Dometic Zrt., a Dometic S.A.R.L, a Carrier Cr.Mo. Kft., az NCR Global Solutions Ltd., a KEBA AG.

A folyamatosan növekvő kereslet miatt döntött a cég a technológiafejlesztés és a kapacitásbővítő beruházás megvalósítása mellett

- közölték.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

fejlesztés

beruházás

kapacitásbővítés