Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Egymillióval gyarapodott a Duna: többféle halat telepítettek ezen a szakaszon

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FHSZ) az elmúlt két napban egymillió darab, átlagosan egy-két dekagramm tömegű kis pontyot telepített a Dunába a Pilismaróti-öbölnél, és 40-40 ezer 5-10 centiméter hosszúságú jászkeszeg és balin is került a folyóba, a hárosi részen.

Az elmúlt napokban, vagyis pontosan július 20-án és 21-én előnevelt pontyokat, balinokat és védett jászkeszegeket telepítettek a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége által kezelt dunai szakaszokra, olvasható a szövetség hivatalos Facebook-oldalán.

Egymillió, átlag 1,2 dkg nagyságú kis pontyok kerültek így a Pilismaróti-öbölbe, míg 40-40 ezer 5-10 cm nagyságú kis jászokat és balinokat helyeztek ki a hárosi részen. A pontyok már szinte egynyaras méretűek, és a jászok és balinok is jelentős előnnyel indulnak a további fejlődésük tekintetében.

Videón a haltelepítés

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fővárosi horgászegyesületek szövetsége

haltelepítés

duna

pilismaróti-öböl

ponty

jász

balin

halfaj