Felpörgött a turizmus, özönlik a kiránduló ebbe a megyébe: mi lehet a titkuk?

HelloVidék   
  Megosztom
Felpörgött a turizmus, özönlik a kiránduló ebbe a megyébe: mi lehet a titkuk?

A koronavírus-járvány okozta helyzet országszerte megviselte a turizmust, nyárra azonban szűkebb hazánkban is újraindult az élet. A járvány enyhülését követően ismét fellendült a turizmus Nógrád megyében. Sokan keresik fel a Mátrát, de Hollókő és Szentkút is közkedvelt kirándulóhely.

Ahogy a nool.hu írja, Hipszki János, az egyik mátrakeresztesi hotel tulajdonosa arról számolt be a lapnak, hogy sokan érkeznek a Mátrába, de még mindig gyengébb az idei év, mint a tavalyi.

Nehezen indult a szezon, de most már szép számban érkeznek az ország minden részéről. A belföldi turizmus most intenzívebb, külföldről nem sok vendégünk van

– mondta a tulajdonos, aki kiemelte azt is, csekély foglalás már őszre is érkezett, de nem lehet tudni, hogy egy újabb vírushullám nem írja-e felül újra a terveket.

Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezetője a portálnak elmondta, a turizmus az elmúlt időszakban a hétvégékre koncentrálódott. A világörökségi faluban júliustól növekedett meg hétköznapokon a látogatók száma.

Kissé átrendeződött az idegenforgalom. Az embereknek vélhetően kevesebb szabadságuk maradt a pandémia miatt, s ezt az időt inkább víz mellett töltik. Ugyanakkor sokan érkeznek Hollókőre, és a szálláshelyek is jó kihasználtsággal működnek

– hangsúlyozta Kelecsényi Péter. Hozzátette, a vár jelenleg nem látogatható, ugyanis felújítási munkálatok zajlanak, amelyek várhatóan jövő év elejéig eltartanak. Emiatt talán kevesebben látogatnak majd a településre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád

nógrád megye

hollókő

mátrakeresztes

mátra

kirándulás

turista

turizmus

belföldi turizmus

szentkút