Orbán Viktor: fenyeget a negyedik hullám, így kötelezővé válhat az oltás

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: fenyeget a negyedik hullám, így kötelezővé válhat az oltás

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a várható negyedik hullám érkezéséről, és ismételten hangsúlyozta a védőoltás fontosságát. Szóba került a kötelező oltások kérdése is.

A kormányfő szólt arról, hogy akik átestek mindkét oltáson, azok a népesség 55 százalékát teszik ki. Európa legbiztonságosabb országa vagyunk, miközben a járvány negyedik hulláma elindult Nyugat-Európában, írja a Pénzcentrum.

A járványt be fogják hurcolni Magyarországra, de az oltások a súlyos megbetegedésekkel szemben megvédenek

- tette hozzá a miniszterelnök.

Orbán Viktor vonakodott, hogy kötelező oltás legyen az egészségügyben, de végül meggyőzték a tények elmondása szerint. Beszélt arról is, hogy az Operatív Törzs döntése nyomán, augusztus 1-től lehet harmadik oltást kérni. Most is az idősek vannak a legnagyobb veszélyben, ezért felkeresik azt a 15 százaléknyi 65 év felettit, aki még nem oltatta be magát. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltást indítanak a tanév kezdése előtt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pénzcentrum

orbán vikor

negyedik hullám

járvány

pandémia

kossuth rádió