Ennek is vége: megszűnik ezekben az esetekben a kedvezményes ÁFA

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ennek is vége: megszűnik ezekben az esetekben a kedvezményes ÁFA

Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján.

Augusztustól a vendéglátó üzletek csak szolgáltatásnyújtás esetén alkalmazhatják az 5 százalékos áfát. A kedvezményes áfa lehetőségével 2020. november 14. óta élhettek a vendéglátó vállalkozások.

Az áfakulcs a kormány döntése alapján 27 százalékról csökkent 5 százalékra, hogy enyhítse a járvány kedvezőtlen hatásait a vendéglátásban, ez szűnik meg augusztus elsejétől az elviteles vagy házhoz szállított rendeléseknél.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

áfa

kedvezmény

vendéglátás

áfa-kulcs

vendéglátóipar

pandémia

elvitel

házhozszállítás