Termelési szünet a Mercedes-gyárban: mutatjuk, miért állnak le a munkával Kecskeméten

HelloVidék   
  Megosztom
Termelési szünet a Mercedes-gyárban: mutatjuk, miért állnak le a munkával Kecskeméten

Mint megtudtuk, a beszállítói nehézségek miatt van szükség a gyártási szünetre, amit karbantartási tevékenységekre, illetve az új modell sorozatgyártásának előkészületeire használnak fel - számolt be róla a hiros.hu.

Ahogy a portál írja, olyan hírek is felröppentek, miszerint több hétre is leállhat a termelés, éppen ezért még múlt héten megkeresték a vállalatot. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. pedig a következő választ adta a lap érdeklődésére.

Egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, melynek megszűnését jelenleg nem lehet előre jelezni. A félvezetők piacán kialakult folyamatosan változó helyzet miatt továbbra is csupán akkora időtávra tervezünk előre, amennyire azt a helyzet megengedi. Mind a közvetlen, mind a félvezető-beszállítókkal szoros kapcsolatban áll konszernünk. A Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban reagáljunk az ilyen jellegű változásokra. A Mercedes-EQ elektromos offenzívát továbbra is kiemelten fontos projektként kezeljük

- válaszolta a kecskeméti gyár.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mercedes-benz gyár

mercedes-gyár

kecskemét

leállás

beszállítók

gyártási szünet