Végleg kiszáradhat az ország kedvenc tava: nincs pénz, meg vannak számlálva a napjai?

HelloVidék   
  Megosztom
Végleg kiszáradhat az ország kedvenc tava: nincs pénz, meg vannak számlálva a napjai?

Legalább nyolcvan centivel alacsonyabb a vízszint a Velencei-tóban az ilyenkor megszokottnál. 40 milliárd forintra lenne szükség, hogy rendbe hozzák az ország harmadik legnagyobb tavát, de a kormány egyelőre nem különített el pénzt a tó megmentésére.

A Velence-tó kritikus helyzete nagyon kritikus, ahol korábban víz volt, most szárazon állnak a nádasok, a madarak elköltöztek, mert nem tudnak költeni. A strandolók bokáig gázolnak a vízben, ahol korábban már nyakig ért. Nyolcvan centiméter vízmennyiség hiányzik a tóból, hangzik el az RTL Híradó riportjában.

A kormány a múlt héten nem adott rá pénzt, hiába terjesztette a kormány elé az Operatív Törzs a problémát: a Velencei-tó száradásnak indult, a víztömeg 44 százaléka eltűnt, ami nemcsak az élővilágra, de a tó turizmusára is végzetes lehet.

Az RTL Híradó szerint a helyiek nem értik, miért nem ad a kormány a Velencei-tóra pénzt, amikor majdnem kétszer ennyit költ például a vadászati kiállításra. A vadászkiállítást szervező Kovács Zoltán államtitkár a csatornának így nyilatkozott:

a tavon az elmúlt években is voltak vízszintingadozások, de szó sincs arról, hogy ezt most hirtelen felindulásból egyszerre meg lehetne oldani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

velencei-tó

vízhiány

feltöltés

vízfeltöltés

strand

turizmus

nyár

víz

kiszáradás