Vidéki abszurd: nincs elég postás, aki kihordja a leveleket, csak gyűlnek a csekkek

HelloVidék   
  Megosztom
Vidéki abszurd: nincs elég postás, aki kihordja a leveleket, csak gyűlnek a csekkek

Kevés a kézbesítő Tiszakeszin, ezért a helyiek járnak be a postára a leveleikért. A polgármester szerint legalább négyre lenne szükség, de most csak egy van.

Tiszakeszin egyre tarthatatlanabb a helyzet, ugyanis olyannyira kevés a postai kézbesítő a faluban, hogy a lakók jobbára maguk járnak fel a postára. Nincs aki kihorda a leveleket és az újságokat, halomban állnak a levelek és a csekkek, ha valaki szeretné elolvasni a megrendelt újságát, annak előbb fel kell sétálnia érte. A falu polgármestere az RTL Híradójának az nyilatkozta, hogy a Nemzeti Konzultációt is csak közmunkások bevetésével sikerült szétosztani.

Posta gyakorlatilag minden folyamatában komoly munkaerőhiánnyal küszködik, nyilatkozta az RTL Híradójának Pfeifer Tamás, a Postások Független Érdekvédelmi Szövetségének elnöke. Az elnök szerint a kevés fizetésért elvárt kemény munka miatt nehéz betölteni az állásokat. A Magyar Posta azt írta, a kézbesítői állások szinte 100 százaléka be van töltve.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

magyar posta

kézbesítő