Hoppá, milliárdos a növekedés: így alakult nyáron az exportbevétel

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hoppá, milliárdos a növekedés: így alakult nyáron az exportbevétel

Júniusban az export euróban számított értéke 21,9, az importé 23,7 százalékkal volt nagyobb, mint egy évvel korábban. A külkereskedelmi mérlegtöbblet 680 millió euró volt, 2 millió euróval több a tavaly júniusinál - közölte pénteken első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Júniusban a kivitel értéke 10 milliárd 476 millió eurót (3668 milliárd forintot), a behozatalé 9 milliárd 796 millió eurót (3431 milliárd forintot) tett ki.

Az első fél évben az export 21,4 százalékkal, az import 18,9 százalékkal nőtt a múlt év azonos időszakához viszonyítva, az exporttöbblet 1,626 milliárd euróval 3,675 milliárd euróra nőtt. A külkereskedelmi áruforgalom júniusi részletes adatait szeptember 1-én közli második becslése alapján a KSH.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ksh

export

import

külkereskedelem