Döntöttek a bankok: a kiemelkedő szaktudás a legfontosabb számukra

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek a bankok: a kiemelkedő szaktudás a legfontosabb számukra

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban fogadta el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport bankjainak egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. Az alapvető célok között kiemelt stratégiai területként határozták meg a bankok leányvállalatainak integrációra történő felkészítését, aminek meghatározó eleme a kiemelkedő szakmai kompetenciával rendelkező felső vezetők kiválasztása.

Dr. Mészáros Beatrix a Magyar Bankholding leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a szervezethez, míg a neves nemzetközi tanácsadók közreműködésével zajló kiválasztási folyamat eredményeként Vály Judit a lízing üzletág, Kovács Ildikó és Benczédi Balázs pedig az alapkezelési üzletág felső vezetőiként végzik munkájukat.

Dr. Mészáros Beatrix, az OPUS GLOBAL Nyrt. igazgatósági elnöke leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesként csatlakozott a Magyar Bankholdinghoz, aki a bankcsoport tulajdonosi körét is képviseli a menedzsmentben. Dr. Mészáros Beatrix rendkívül széles működési spektrumú befektetési holding élén szerzett a bankcsoport számára is értékes felső vezetői tapasztalatokat. Vezetői karrierje a mezőgazdasági szektorban indult, 2012-től agrár- és termelő vállalkozások teljes körű irányítását végezte, a többi között az Aranykorona Zrt. igazgatótanácsának elnöke volt. 2016-tól a Talentis Group Zrt. igazgatósági tagja, 2017-től pedig a turisztikai portfóliót összefogó Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. igazgatósági elnöke. Az agrárium és a turizmus mellett az energetikai szektor és az építőipar több dinamikusan fejlődő vállalatában tölt be vezetői tisztséget.

A Magyar Bankholding lízing vezető pozícióját Vály Judit, az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. vezérigazgatója tölti be. A szakember a vállalat- és lízingfinanszírozás, termék- és folyamatfejlesztés, valamint az értékesítési stratégia alkotás területein szerzett széleskörű banki ismereteit és vezetői tapasztalatait hasznosítva erősíti tovább a menedzsmentet.

A Magyar Bankholding alapkezelési vezető pozícióit Kovács Ildikó és Benczédi Balázs töltik be. Kovács Ildikó, a Budapest Alapkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója, több mint húsz éves pályafutása során szerzett alapkezelői, vagyonbefektetői és portfóliókezelői tapasztalatokat. Benczédi Balázs, az MKB-Pannónia Alapkezelő vezérigazgatója treasury, ALM és értékesítési területeken szerezte hazai és nemzetközi tapasztalatait.

A szakemberek a jövőben is megtartják jelenlegi pozícióikat, ezzel párhuzamosan személyesen vezetik a Magyar Bankholding szakmai területeit is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

bankholding

tisztújítás

leányvállalat

lízing

magyar bankholding