Minimum havi 136 ezer forint: fejenként ennyi kellett tavaly a megélhetéshez

HelloVidék   
  Megosztom
Minimum havi 136 ezer forint: fejenként ennyi kellett tavaly a megélhetéshez

A KSH friss kiadványa szerint 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek. A KSH szerint a fogyasztás viszont tavaly 2,5 százalékkal visszaesett.

Az átlagos életszínvonal biztosításához fejenként 136 ezer forintot tartottak elegendőnek a magyarok tavaly, 4,5 százalékkal többet, mint a járvány előtt. A KSH szerint a fogyasztás 2,5 százalékkal visszaesett tavaly Magyarországon a koronavírus miatt - hangzott el az RTL Híradóban.

Gyümölcsre harmadával többet költöttek azok, akik ugyanannyit vásároltak tavaly, mint egy évvel korábban - ennyivel lőtt ki az ára 2020-ban, mint ahogy a sertéshúsé és a kenyéré is átlag felett emelkedett. A KSH 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek. Az üzemanyagokra a járvány miatti korlátozások miatt kevesebbet költöttek az emberek, az ára is negyedével olcsóbb volt, mint a korábbi évben.

Hiába maradt másfél millió család a hitelmoratóriumban, a többség az összes bevételét elköltötte a járvány alatt. Kölcsönt viszont alig több mint 2% vett fel megélhetésre a Statisztikai Hivatal szerint.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ksh

gazdaság

infláció

megélhetés