Minimum havi 136 ezer forint: fejenként ennyi kellett tavaly a megélhetéshez

HelloVidék   
  Megosztom
Minimum havi 136 ezer forint: fejenként ennyi kellett tavaly a megélhetéshez

A KSH friss kiadványa szerint 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek. A KSH szerint a fogyasztás viszont tavaly 2,5 százalékkal visszaesett.

Az átlagos életszínvonal biztosításához fejenként 136 ezer forintot tartottak elegendőnek a magyarok tavaly, 4,5 százalékkal többet, mint a járvány előtt. A KSH szerint a fogyasztás 2,5 százalékkal visszaesett tavaly Magyarországon a koronavírus miatt - hangzott el az RTL Híradóban.

Gyümölcsre harmadával többet költöttek azok, akik ugyanannyit vásároltak tavaly, mint egy évvel korábban - ennyivel lőtt ki az ára 2020-ban, mint ahogy a sertéshúsé és a kenyéré is átlag felett emelkedett. A KSH 7,2 százalékkal, 2008 óta nem látott ütemben drágultak az élelmiszerek. Az üzemanyagokra a járvány miatti korlátozások miatt kevesebbet költöttek az emberek, az ára is negyedével olcsóbb volt, mint a korábbi évben.

Hiába maradt másfél millió család a hitelmoratóriumban, a többség az összes bevételét elköltötte a járvány alatt. Kölcsönt viszont alig több mint 2% vett fel megélhetésre a Statisztikai Hivatal szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ksh

gazdaság

infláció

megélhetés