Van mit nézni a jubileumi rendezvényen: megnyílt az országos Farmer Expó

HelloVidék   
  Megosztom
Van mit nézni a jubileumi rendezvényen: megnyílt az országos  Farmer Expó

Augusztus 17–20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont Magyarország egyik legjelentősebb agrárseregszemléjének. Az idén 16 ezer négyzetméteren 329 kiállító mutatkozik be. A terület legnagyobb részét mezőgazdasági gépek és eszközök foglalják el, de a megújult állatbemutató tér legszebb egyedei is várják a látogatókat.

A megnyitóünnepség keretében Czető Norbert református lelkész megszentelte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének tagjai által gyűjtött búzából sütött kenyeret, írja a haon.hu.

A Farmer Expó mindig is több akart lenni egy klasszikus árubemutató kiállításnál. Elsődleges célunk az volt, hogy megmutassuk az idelátogató közönségnek mindazt a jót, amit a magyar föld megterem, emellett elméleti tudást is biztosítsunk a gazdálkodáshoz

– emelte ki Vaszkó László vásárigazgató, aki harminc éve töretlen lelkesedéssel szervezi a többnapos rendezvényt.

A rendezvény megnyitóján együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A megállapodás célja, hogy a felek közös oktatási, szakmai és tudományos céljaikat együttesen valósítsák meg a jövőben.

Ha bárhonnan elindulunk az agrárium területén, Hajdú-Bihar megye mindenhol az első három helyen szerepel. Ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradhasson, szükség van a Debreceni Egyetemre és az agrárképzésre

– fogalmazott Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Hajdú-Bihar megyei elnöke. Dr. Stündl László, a kar dékánja szerint ez a megállapodás egy olyan mérföldkő, amely a régió mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozásai számára tudást, innovációt, szaktanácsadást és szakképzést fog tudni szolgáltatni.

A harmincadik évforduló ráirányítja a figyelmet arra, hogy mennyire jelentős szerepe van az agráriumnak Hajdú-Bihar megyében – mutatott rá dr. Nagy István agrárminiszter, majd hozzáfűzte, hogy minden agrármérnökre és középfokú végzettségű fiatalra úgy van szüksége a magyar agráriumnak, mint éhes embernek egy falat kenyérre.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

agrárium

farmerexpó

debrecen

hajdú-bihar megye

mezőgazdaság