Nem fogod elhinni, mi született meg Békésszentandráson: igazi fejedelmi ital

HelloVidék   
  Megosztom
Nem fogod elhinni, mi született meg Békésszentandráson: igazi fejedelmi ital

Hosszas kísérletezés után született meg a Szent András Sörfőzde TesztAndrás sörsorozatának első lagere, a Gamma. 07, ami egy markánsan hidegkomlózott pilseni. Magyarország egyik legnagyobb múltú kisüzemi sörfőzdéjének új söre egy tradicionális vonalat gondol újra, ez pedig a sokak által kedvelt cseh lagerek ízvilága.

A Szent András Sörfőzde következő kísérleti söre, a Gamma.07 egy 4.9%-os hidegkomlózott pils lett, amit a már-már kultikus cseh lager sörök ihlettek, de a modern gondolkodás és minőségi alapanyagok tesznek igazán teljessé. Így született meg a „majdnem tökéletes ivósör”, vagy ahogy azt a szentandrási sörfőzők mondják: ezt még a négyzetre emelték. Ez a limitált kiadású, hidegkomlózott lager egyszerre komlóhangsúlyos, gyógynövényes, füves ízvilágú, de egyúttal könnyen iható, jól csúszó közepes testtel.

A sörfőzők játszóterén legutóbb egy Vic Secret S.M.A.S.H Red IPA (5,6% v/v) is a tartályba került. A Vic Secret ausztrál komló a trópusi gyümölcsök, a gyógynövények, a fenyő és a golgotavirág aromáit kölcsönzi ennek a ragyogóan borostyán színű vörös ipa sörnek, melyben a malátás jegyek markánsabbnak tűnnek társainál.

A békésszentandrási kisüzem fontosnak tartja a fogyasztók visszajelzését, így ha egy small batch szériás kísérleti sör több mint kiemelkedően teljesít a sörközönség körében, bekerülhet a sörfőzde állandó kínálatába. Így történet a Bodzás Búza esetében is és hamarosan még két kísérleti sört vehetünk le állandóan a boltok polcairól. Érdemes tehát a főzde zárt TesztAndrás Klub Facebook-csoportjához csatlakozni, ahol a csoport tagjai első kézből értesülhetnek az új TesztAndrás kísérleti sörökről, privát nyereményjátékokon vehetnek részt vagy véleményükkel akár alakíthatnak is a jövőbeli TesztAndrás főzeteken.

Szent András Sörfőzde

A 2018-ban negyedszázados jubileumát ünneplő Szent András Sörfőzde elismerésekben és fejlesztésekben gazdag közel 30 esztendőt tudhat a háta mögött. A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, amit – többek közt - a nemzetközi Ceské Budejovice (Csehország) sörfesztiválon 2017-ben aranyéremmel jutalmaztak. Mára a békésszentandrási kisüzem sörei több díjat zsebeltek be, mint ahány év áll a főzde mögött: több mint félszáz díjnál tartanak, legyen szó hazai vagy nemzetközi éremről, dizájndíjról, vagy az év sörfőzdéje titulusáról. A főzde portfóliójában mintegy 20 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek és small batch szériás Tesztandrás sörök egészítenek ki. A TesztAndrás munkafolyamatban limitált kiadású, csupán pár ezer palackból álló small batch-szériák készülnek, melyek egy-egy alapanyaggal, egy-egy sör újragondolásával, vagy a sörfőzők képzeletének, (és néha az eszközök technikai) határaival játszanak.

Címlapkép: Szent András Sörfőzde

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

sörfőzde

szent andrás sörfőzde

teszt

sörfőzés

sörfajták

békésszentandrás