Prémium zónát nyitott az egyik legnagyobb magyar fürdő: mutatjuk, mivel készülnek idén

Bódogh Gabriella   
  Megosztom
Prémium zónát nyitott az egyik legnagyobb magyar fürdő: mutatjuk, mivel készülnek idén

A hajdúszoboszlói Hungarospa Termálfürdő Európa legnagyobb fürdőkomplexumaként idén 94. éve nyitotta meg kapuit. Az év minden napján magas színvonalú szolgáltatásokkal, programokkal várják a vendégeket, ami hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez is. Nemrég nyitották meg a Prémium Zónát, a strandfürdő szabadtéri wellness szolgáltatását, de már további fejlesztéseken dolgoznak. A HelloVidék úgy döntött, hogy megkeresi Kircsi Lajost, a Hungarospa vezérigazgatóját, hogy válaszoljon kérdéseinkre jövőbeni fejlesztési terveikről és a fürdőkomplexum térségre gyakorolt hatásáról.

HelloVidék: A Hungarospa nemrég ünnepelte 94. születésnapját. Milyen programokkal készültek?

Kircsi Lajos: Így van, minden évben megünnepeljük a fövényfürdő megnyitásának napját. Ezen a napon a kiváló zenéről és a szuper hangulatról Dj Németi gondoskodott, ezután a Piruett Tánc Stúdió látványos produkcióját nézhették meg a fürdőzők. A kisebbeknek Lufibohóc kedveskedett a Vízipók Meseszínpadon. A bátrabbak a Sup-ozás élményeivel is megismerkedhettek. A résztvevők számtalan nyereménnyel térhettek haza.

HelloVidék: Európa legnagyobb fürdőkomplexumaként milyen hatásuk van a Hajdú-Bihar megyei térség gazdasági fejlődésére?

Kircsi Lajos: A hozzánk érkező vendégek nem csak a fürdő szolgáltatásait veszik igénybe, hanem más szolgáltatásokat is, pl.: szállás, étkezés, közlekedés, így jelentős fogyasztást generálnak a térségnek.

HelloVidék: Mennyi munkalehetőséget tudnak teremteni a környéken?

Kircsi Lajos: Idén májusban 427 fővel nyitott a fürdő, az idei évre 488 fős éves átlagos állományi létszámmal terveztünk. Tekintettel a Prémium Zóna megnyitására, a főszezonban a diákszövetkezeti foglalkoztatással együtt, minden eddigit meghaladó mértékben adunk munkát a környezetben lévőknek.

HelloVidék: A fürdő megléte milyen új vállalkozásokat hívott életre Hajdúszoboszlón?

Kircsi Lajos: Az új attrakciók mindig tovább növelik a város turisztikai vonz erejét és hozzájárulnak a kereskedelem és a helyi idegenforgalmi kínálat további felértékelődéséhez.

HelloVidék: A Prémium Zóna élményövezet a strandfürdő kiegészítő szolgáltatásaként nyitott meg. A vendégektől milyen visszajelzéseket kapnak?

Kircsi Lajos: Abszolút pozitív visszajelzéseket kapunk, mind a közösségi média felületeinken, mind a kérdőíves megkérdezések alapján.

HelloVidék: Az elmúlt év eseményei komoly kihívás elé állította különösen a turizmus szektorban működő vállalkozásokat. Hogyan alakul a fürdő látogatottsága az újra nyitást követően?

Kircsi Lajos: Az előző év tapasztalatai alapján a vendégforgalom fokozatos visszaépülésére készültünk. A 2021. évi üzleti tervünkben a 2019. év vendégforgalmának mintegy kétharmadát tervezzük elérni. Az eddigiek alapján sikerül elérnünk a kitűzött célt, de természetesen az elkövetkezendő időszaknak is pozitívan kell alakulnia.

HelloVidék: Melyik részleget szeretik a legjobban a vendégek?

Kircsi Lajos: Nálunk minden korosztály – a gyermektől a nyugdíjasig – megtalálja azt a szolgáltatást, ami a saját igényeit legjobban kielégíti. A legkisebbek kedvence a mini csúszdák, a gyermekmedencék, a fiataloknak az Aquapark, a családosoknak az Aqua-Palace, a gyógyulni vágyó vendégeknek a gyógyfürdő és gyógykezelések, a magasabb igényekkel érkező vendégeinknek az újonnan átadott Prémium Zóna.

HelloVidék: Milyen fejlesztési és beruházási terveik vannak a jövőre nézve?

Kircsi Lajos: A következő fejlesztés az Aqua-Palace fedett Élményfürdő bővítése lesz, amely egy négyévszakos óriáscsúszda-park hozzá illesztése a jelenlegi létesítményhez.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hungarospa zrt.

fürdő

fürdőkomplexum

prémium zóna

strandfürdő

wellness

fejlesztés