Sürgősen cselekedni kell: tömegesen pusztulnak a gólyák Kecskemét közelében

HelloVidék   
  Megosztom
Sürgősen cselekedni kell: tömegesen pusztulnak a gólyák Kecskemét közelében

Sürgős madárvédelmi átalakításra van szükség a kecskeméti regionális hulladéklerakóra vezető út melletti középfeszültségű oszlopsoron, hogy a jövőben elkerülhetőek legyenek az olyan tömeges gólyapusztulások, mint amit itt idén augusztusban tapasztaltunk - kezdte posztját a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága.

Mint írták, a hulladéklerakó közelében 26 elhullott fehér gólya tetemét detektálták szakembereik, találtak négy, még életben lévő, de áramütéstől súlyosan sérült példányt, melyek a Kecskeméti Vadasparkban lábadoznak, továbbá egy védett vörös vércse, egy védett egerészölyv és egy fokozottan védett szalakóta tetemét.

Igazgatóságunk és az MVM Démász Áramhálózati Kft. sürgős egyeztetését követően gyors döntés született az itt történt gólyapusztulások megismétlődésének elkerülésére: az áramszolgáltató haladéktalanul hozzákezd az érintett hálózat burkolt szabadvezetékre történő átalakításához. A munkálatok befejezése 2021. októberre várható. Továbbá az MVM Démász arról is tájékoztatta Igazgatóságunkat, hogy szintén hozzákezd a működési területén lévő másik három hulladéklerakó (Felgyő, Szeged, Vaskút) közelében futó, további pusztulásveszélyt jelentő villamosenergia-hálózat madarak számára is biztonságos átalakításához

- mesélték el a történteket.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

pusztulás

madárpusztulás

tömeges madárpusztulás

kiskunsági nemzeti park