Megint vár a papírgyár: 20 év után megint lesz ilyen képzés Magyarországon

MTI   
  Megosztom
Megint vár a papírgyár: 20 év után megint lesz ilyen képzés Magyarországon

Szeptemberben újra elindult a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon, hol máshol, mint Dunaújvárosban.

A mai fiatalok talán nem is tudják, hogy milyen komoly gyökerei vannak a papíripari képzésnek a dunamenti városban. Olyannyira, hogy az elődök a 70-es években még egy iskolát is létrehoztak az iparág szakember igényeinek kielégítésére. Aztán változott a világ, változott az oktatási struktúra. Ahogyan most is, ugyanis szeptemberben újra elindult a papírgyártás és feldolgozás nappali szakképzése Magyarországon, méghozzá újra Dunaújvárosban.

Marczona Tamás, a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégium igazgatója a kiadott közleményben történelmi pillanatnak nevezte az 5 éves, nappali tagozatos képzés elindítását, amelyben a tanulók már papírgyártó és -feldolgozó technikusi végzettséget is szerezhetnek.

Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért felelős helyettes államtitkára pedig azt hangsúlyozta, hogy a szakképzés átalakítása megfelelően szolgálja az Ipar 4.0 stratégia gazdaságfejlesztési irányait azzal, hogy minőségi, képzett szakemberek állhatnak a gazdaság szolgálatába. Kiemelte azt is: az új papíripari képzés karrierlehetőséget biztosít Dél-Dunántúl régió fiataljainak.

Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója arról beszélt, hogy az ITM és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával egyre több szakmában indul újra a piaci igényekhez igazodó szakképzés a régióban. Ez erősíti a térség gazdaságát, vonzerejét és oktatási potenciálját is.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunaújváros

papír

papírgyár

ipar

könnyűipar