Új világ jöhet a hazai boltokban: ég veled Serrano, Pármai, Bayonne, Presunto!

MTI   
  Megosztom
Új világ jöhet a hazai boltokban: ég veled Serrano, Pármai, Bayonne, Presunto!

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) követendő példának és mind az élelmiszerlánc szereplői, mind a fogyasztók számára előnyösnek tartaná, ha Magyarországon csak magyar előállítású friss sertéshúst árulnának - jelezte keddi közleményében a szervezet.

A NAK jónak tartja a német REWE cégcsoport (Németország második legnagyobb élelmiszerkiskereskedelmi lánca, amelynek tagja a Penny Market is) bejelentését, amely szerint a német üzletekben 2022 nyaráig 95 százalékra növelnék a teljes mértékben német eredetű friss sertéshús arányát, valamint emelné az állattenyésztőknek fizetendő garantált minimum beszerzési árat.

A kamara felhívja a Magyarországon működő kiskereskedelmi áruházláncok figyelmét, hogy érdemes lehet követni a példát, és friss sertéshús kínálatukat akár teljes mértékben a Magyarországon hizlalt és levágott sertések húsára alapozzák.

A Magyarországon működő kiskereskedelmi áruházláncok hasonló lépése nemcsak a magyar sertéságazatot erősítené, de a hazai szigorú állategészségügyi és higiéniai szabályozások és hatósági ellenőrzések révén a fogyasztók számára nagyobb biztonságot, a kiemelkedően jó minőségű hazai gabonára alapozott takarmányozás folytán magasabb minőséget is garantálna

- írta keddi közleményében a NAK.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sertéshús

sertéshúsfogyasztás

sertéshúsipar

húsfogyasztás

magyar termék

magyar boltok

nemzeti agrárgazdasági kamara

nak