Milliárdos fejlesztés fejeződött be Harkányban: erre költötte a település a pénzt

MTI   
  Megosztom
Milliárdos fejlesztés fejeződött be Harkányban: erre költötte a település a pénzt

Befejeződött Harkányban a Zsigmondy sétány, az annak mentén lévő park és a környező parkolók, járdák több mint egymilliárd forint értékű felújítása - közölte a baranyai fürdőváros önkormányzata

A parkban a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés elveit bemutató, közösségi funkciót betöltő tanösvény, három korosztály számára játszótér, valamint színpad és több pihenőhely létesült. A Zsigmondy sétány járdáin, útfelületein kívül a közeli római katolikus templom és a kórház körüli járdák és parkolók is modern térkőburkolatot kaptak, árusító pavilont, kerékpártárolót, telefon töltésre alkalmas napelemes "okosfát" létesítettek.

A parkosítás mellett a sétányon szökőkutat építettek, továbbá egy új, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra által készített szoborral kiegészített, helyi gyógyvizet szolgáltató ivókutat is állítottak

- írták a közleményben.

A fejlesztéssel több mint 44 ezer négyzetméter, javarészt zöldfelület újult meg és gazdagodott új funkciókkal. Őri Lászlót, a Baranya Megyei Közgyűlés elnökét idézve a közleményben az áll, hogy "Harkány városában a kreatív tervezés nem áll meg egy ötlet megszületésénél, hanem tudatos tervezésben és cselekvési programok kidolgozásában folytatódik".

A beruházást egy helyi vállalkozás környékbeli alvállalkozók bevonásával végezte el

- tudatta Baksai Tamás polgármester.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

baranya megye

harkány

felújítás

beruházás

park

járda

parkoló

köztérfejlesztés