Újabb logisztikai központ jön létre Magyarországon: ebben a vidéki városban épül

MTI   
  Megosztom
Újabb logisztikai központ jön létre Magyarországon: ebben a vidéki városban épül

A METRANS Csoport zalaegerszegi konténertermináljának megépítésével újabb logisztikai központ jön létre Magyarországon, ami nem csak a régió beruházásvonzó képességét növeli, de létrehoz 120 új munkahelyet is Zalaegerszegen - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

A tárca szerint a külügyminiszter az alapkőletétel alkalmából arról számolt be, hogy a létrejövő új terminál a tervek szerint 2023-tól kezdi meg a működését és hozzájárul majd Magyarország logisztikai versenyképességének növeléséhez. A csaknem 16 milliárd forintos fejlesztéshez a kormány mintegy 4 milliárd forint támogatást nyújt, aminek nyomán 120 új munkahely jön létre.

Ahogy a külügyminiszter kiemelte, a sikeres beruházásösztönzésnek alapfeltétele a jó logisztikai adottságok megléte, a termékek szállításának és raktározásának költsége fontos szempont a cégvezetők számára, márpedig Magyarországon jelenleg csak Budapesten vannak minden szempontból megfelelő konténerterminálok, ezért is rendkívül fontos a most megkezdett zalaegerszegi projekt.

A METRANS vállalatcsoport teherszállítással, intermodális szolgáltatásokkal, logisztikával és ingatlanokkal foglalkozik, hetente több mint 550 rendszeres vonatjáratot indít. A vállalat Budapestről Kínába közlekedő konténerszállítója 2019 októberében indult útjára első alkalommal, és ennek nyomán a konténerek mára 12-16 nap alatt bármely magyarországi helyszínről eljutnak kínai célpontokra.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zalaegerszeg

logisztikai központ

logisztika

fejlesztés

beruházás