Milliárdos támogatást is kaphatnak: élelmiszeripari üzem épülhetne belőle

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Milliárdos támogatást is kaphatnak: élelmiszeripari üzem épülhetne belőle

Nagy István a 19. Csengeri Almanapok megnyitóján elmondta, a közös agrárpolitika (kap) forrásainak nemzeti társfinanszírozási mértéket a nyolcvan százalékra emelték fel, ami háromszor nagyobb összeg, mint a korábbi években volt. A fesztiválon a térség legfontosabb termékét, a csengeri almát ünnepelték. A Csengeri Almafesztivál célja a kistérség népszerűsítése a vidék jellegzetes termékét felhasználva, valamint a helyi termelők szakmai piaci kapcsolatainak fejlesztése.

A tárcavezető Forján Zsolt, a magyar-román határ melletti kisváros polgármesterének egy helyi almafeldolgozó létrehozására tett javaslatára reagálva kifejtette, most is nyitva van egy olyan pályázati lehetőség, amellyel egy ilyen élelmiszeripari üzemet meg lehet építeni.

A kormány akár ötmilliárd forint támogatást is tud adni ahhoz, hogy egy ilyen komoly üzem megvalósulhasson Csengerben

- tette hozzá Nagy István.

Az eseményen Kovács Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője arról beszélt, ezen a fesztiválon a térség legfontosabb termékét, a csengeri almát ünneplik. Minden arról szól, hogy tudjuk a magyar vidéki életet élhetővé és gazdaságossá tenni, és lelkületileg magyarnak megtartani - mondta a nagyobbik kormánypárt térségi képviselője.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

csengeri almafesztivál

alma

üzem

támogatás

nagy istván

csenger

szabolcs-szatmár-bereg megye