Hatalmas fejlesztés veszi kezdetét: új nagyberuházást jelentett be a Mars

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas fejlesztés veszi kezdetét: új nagyberuházást jelentett be a Mars

Közel 15 milliárd forint értékű beruházással bővíti magyarországi kisállateledel-gyárát a Mars, a világ egyik legnagyobb édesség-, rágógumi, élelmiszer- és kisállateledel-gyártója. A beruházásnak köszönhetően 120 új munkahely létesül. A csongrád-csanád megyei gyár már most is 1000 főnek ad munkát és 50 országba szállítja termékeit.

Gazdaságilag kiemelkedően jelentős, közel 15 milliárd forintos befektetés keretében bővíti csongrád-bokrosi gyárát a Mars élelmiszeripari világcég. A népszerű kisállateledel-termékeket – száraztápokat és jutalomfalatokat – előállító üzem a beruházásnak köszönhetően 120 új munkahellyel bővíti munkatársainak létszámát. Az üzemben többek között olyan ismert márkák termékeit gyártják, mint a Pedigree, Dentastix, Whiskas és Dreamies. A bővítés a tervek szerint idén szeptemberben indul és 2022 év végére készül el.

A beruházás keretében a Mars a tervek szerint bővíti a meglévő technológiai vonalak kapacitását, valamint új kutatás-fejlesztési programot is indít. A Mars elhivatott, hogy egy jobb világot teremtsen a házi kedvencek számára, de közben a „gazdikra” is gondol: a vállalat nagy hangsúlyt fektet arra, hogy támogassa a térség fejlődését is. A beruházással járó fejlesztések nem csak a vállalat számára kiemelkedően fontosak, hanem a régióban élők és a beszállítók számára is munkalehetőséget biztosítanak majd.

Az új munkatársak toborzása mérnökök (gépész-, villamos-, élelmiszertechnológiai és minőségbiztosítási), valamint munkavédelmi, illetve termelési szakemberek számára kínál széleskörű lehetőséget. A beruházás tervezése és megvalósítása már a 100 éves hagyományokkal rendelkező élelmiszeripari vállalat globális fenntarthatósági programjához illeszkedve zajlik.

A ma bejelentett beruházás nagyon komoly elismerése az eddigi 25 éves munkánknak. Gyáregységünk kulcsfontosságú szerepet tölt be a Mars globális termelési hálózatán belül. Több pályázó helyszínnel versenyben a Mars a bokrosi gyárát választotta ki erre a fejlesztésre, ezzel a Mars kifejezte elkötelezettségét a munkatársai és üzleti partnerei felé. A beruházás elismerés és egyben megerősítés, hogy a Mars bízik a magyar gazdaságban és elégedett a magyar munkatársak teljesítményével

– mondta el a beruházás kapcsán Szabó Gábor gyárigazgató.

(Kiemelt kép: Mars)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mars

beruházás

fejlesztés

kisállateledel-gyár

kisállateledel-gyártó

csongrád-csanád megye