Orbán Viktor: vita folyik az oltás kötelezővé tételéről a munkahelyeken

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor: vita folyik az oltás kötelezővé tételéről a munkahelyeken

Hosszú idő után a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című adásában fél nyolc után megszólalt Orbán Viktor miniszterelnök. Beszélt a gazdasági kilábalásról, a negyedik hullámról és az oltások kötelezővé tételének kérdéséről is. Megerősítette, hogy a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig fennmarad.

Kitűztünk egy grandiózus célt magunk elé, melynek segítségével ki tudunk jönni a gazdasági válságból a negyedik hullám árnyékában

- mondta el péntek reggel a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, írja a Pénzcentrum.

A cél, hogy 5,5 százalék felé emelkedjen a GDP, ha ez megvalósul akkor a nyugdíjasok visszakapják a 13. havi nyugdíjat, a fiatalok szja-mentesek lesznek, a családok pedig visszakapják a 2021-ben befizetett adójukat. Ez jelenleg szerinte minden emberi számítás szerint teljesíthető.

A járványügyi intézkedések kapcsán Orbán Viktor elmondta, hogy nem a maszkhasználat a megoldás, de persze nem akar lebeszélni senkit róla:

Lesz negyedik hullám - ezt hónapok óta tudjuk, a kérdés az, hogy milyen súlyos lesz. Ez pedig attól függ, hogy hányan oltatják be magukat.

Az elszigetelés, a karantén, a maszk nem segít a járvány megállításában. Az oltás segít. Aki felveszi az oltást, annál a vírus elkapásának esélye minimális. Arra biztatja a miniszterelnök ismét az időseket és a krónikus betegeket, hogy vegyék fel az oltást.

Megerősítette, hogy a veszélyhelyzet és a rendkívüli jogrend év végéig fennmarad.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán viktor

bejelentés

pandémia

oltás

kötelező védőoltás

veszélyhelyzet

veszélyhelyzeti jogrend